Plázacsábítás: Mennyi értéket hordanak a nők egy átlagos hétköznapon?

Napló - Minden nő arra törekszik, hogy hétköznapokon, a munkája során viselt darabjait ne áldozza fel az uniformizálódás oltárán, hanem egyedi, vállalható stílust alakítson ki.

MTI

Az, hogy ki honnan ölti magára a napi viseletet, jórészt a pénztárca vastagságán múlik, de a pénz önmagában nem garancia arra, hogy jó ízléssel, elegáns darabokat választ ki magának.

A tízezer forintostól akár fél millióig is terjedhet a felöltött textilek és kiegészítők értéke. Az anyagiak mellett azonban a kreativitáson, a bátorságon és státusszimbólumok iránti vágyakon is múlik, hogy mennyi pénzből öltözködünk mi, nők - mondta az MTI-Pressnek Czifra Boglárka tanácsadó.
    
Mint megjegyezte, manapság szokásba jött modern nyavalyának nyilvánítani a divatmániát. Amikor a divat haragosai elvitatják a trendeket, nem veszik számításba, hogy minden idők egyik legértékesebb kordokumentumával vitatkoznak, hiszen a divat nem más, mint a kultúra egyfajta megnyilvánulása. 

"És bár nem ennek tudatában válogatunk a vállfára lógatott holmik között, akik egzisztenciálisan is megtehetik, igyekeznek egyedi tervezésű, minőségi alapanyagokból készült ruhákat hordani. 

Sokaknak alternatív megoldásként maradnak a piacból egyre nagyobbat harapó turkálók, de az onnan származó viselet is lehet akár ízléses és feltűnő" - hangsúlyozta.
    
Czifra Boglárka a turkálók világából is kiragadott egy-egy fontos részletet. 

Kitért arra, hogy az utóbbi években a ruhaipar legvirágzóbb ága kétségtelenül a second-hand kultúra lett. 

A turkálókban új vásárlói rétegek jelentek meg. Sokan kényszerből válogatnak az olcsónak számító darabok között, mások élvezettel vadásszák a kevés pénzért hozzáférhető egyedi darabokat, hiszen egy vérbeli kincsvadász tudja, hogy a "turizással" nem csak pénzt spórolhat, hanem jó minőségű és sokszor egyedülálló holmik birtokába is kerülhet.
    
Példaként említette: gyakori, hogy ismert színésznők, műsorvezetők is betérnek egy-egy jó nevű second-hand üzletbe vásárolni. 

Sokan szinte presztízskérdést csinálnak abból, hogy egy jó minőségű ruhákkal kereskedő angol turkálóban akár tízezer forintból is felöltözhetnek tetőtől-talpig.
    
   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!