Bővülő digitális adás

Kabhegy - Az Antenna Hungária elindította a nemzetközi, többnyelvű hírcsatorna, a euronews tesztsugárzását a MinDig TV földi digitális televíziós szolgáltatás keretében.

Tremmer Tamás

Folyamatosan bővül az Antenna Hungária Zrt. (AH) földi digitális televíziós szolgáltatása. Tavaly decemberben először az m1 és m2 programját tették elérhetővé, ez év elejétől a Duna TV, valamint a Duna II. Autonómia adásaival bővült az ingyenesen fogható digitális kínálat. 

Tavasszal a Hír TV-vel, valamint az ATV-vel is sikerült megállapodást kötni, igaz, e két csatorna kódolta, azaz fizetőssé tette  adását. Májusban pedig már az RTL Klub és a TV2 is csatlakozott a rendszerhez.

Most az AH elindította a nemzetközi hírcsatorna, a euronews tesztsugárzását is, amely az első szakaszban angol és német nyelven érhető el. 

A MinDig TV szolgáltatásainak eléréséhez egy dekóder szükséges. Az AH startégiai együttműködési megállapodást kötött a TechniSat Digital céggel, amely megkezd- te az általuk gyártott dekóderek forgalmazását. A készülék részletre is vásárolható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!