Hiánypótló mérkőzések - Folyamatosan pályán a kosárlabdázók

Veszprém, Pápa - Mindkét NB I/B-s kosárlabda csapat várja a bajnoki rajtot, ami az elmúlt évekhez hasonlóan, már a kezdésnél meglehetősen bonyolult lesz.

Novothny Ottó

A Veszprémi Egyetem SC például majd október 9-én (!) lép először pályára hivatalos tétmérkőzésen, míg a Pápai KC szeptember 21-én teszi ezt, akkor a Budafok otthonában kezdi meg a bajnoki menetelést a pápai alakulat.

Visszatérve a Veszprémi Egyetem SC-hez, az alaposan átalakult játékoskerettel készülő együttes szeptember 9-én 19 órakor az A csoportos Albacomp gárdáját fogadja majd a Vetési gimnázium tornatermében.
 
- Néhány napja játszottunk már egymás ellen - kezdte Molnár István, a VESC szakvezetője. - Akkor 117:73 arányban kaptunk ki. Van még időnk bőven felkészülni, hiszen október elején a Sárvár elleni hazai meccsel indítunk.

Az Albacomp együttesét Veszprémben Szrecsko Szekulovics vezényli majd, aki Szombathelyről érkezett a székesfehérváriakhoz. A vendégeknél a hírek szerint nem játszanak majd az idegenlégiósok és a magyar válogatottak sem. A találkozó szerdán 19 órakor kezdődik a Vetési gimnázium tornatermében.
 
- Korábban játszottunk a szlovák első ligás Komarnoval két meccset is, mindkétszer kikaptunk. A Kaszásokat viszont legyőztük itthon. Nem véletlenül választottunk nehéz ellenfeleket, szeretnénk, ha már a felkészülés alatt kiderülnének a hibáink. Az biztos, hogy a hétvégén tovább tisztul a kép, hiszen a Honvéd-kupára utazunk a fővárosba. 


A veszprémieknél Bovánovics Miklós (fehérben) maradt, jó játékára és pontjaira továbbra is számítanak a klubnál
(Fotó: Zwicker Tamás)


A házigazdák mellett a MAFC, a Jászberény és mi leszünk a résztvevők. Bízom benne, hogy a bajnoki rajtra sikerül ütőképes csapatot kialakítanunk - mondta végül Molnár István.

A Pápai KC már két felkészülési tornán is megmutathatta állapotát. Vajda József edző tanítványai mindkét alkalommal bronzérmet érdemeltek ki.
 
- Nagykanizsán kikaptunk a Soprontól, de a bronzmeccsen megvertük a MAFC-ot - számolt be a részletekről a PKC mestere. - Sopronban viszont a Nagykanizsától szenvedtünk vereséget, de legyőztük a harmadik helyért a Fehérvárt.

A szakember elmondta még, hogy mindenki jó lteljesített, de Horváth Roland és Károly Máté egy-egy meccsen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. 

A pápaiak szeptember 13-án rendezik meg a hagyományos Motax-kupa felkészülési kosárlabda tornát. 

A program, 10.00: Pápa-Szombathelyi Falco, 12.00: Nagykanizsa-Sopron. Helyosztó a 3. helyért, 16.00, döntő 18.00. Minden érdeklődőt várnak a vasárnapi kosaras erőfelmérőre.

Minden teljesen bizonytalan

Hagyomány a kosárlabdázóknál, hogy semmi nem biztos. Sajnos még a bajnoki mérkőzések időpontjai sem. Még el sem kezdődött a 2009-2010-es pontvadászat, máris szinte élvezhetetlen helyzetbe hozták a drukkereket, hiszen hónapokon keresztül nem látnak majd olyan tabellát, ahol mindenki azonos körülmények között (vagyis egyforma számú meccset lejátszva) szerepel. 

A veszprémiek például október második hétvégéjén startolnak (!), míg a mezőny többi tagja szeptember közepétől megkezdi menetelését, de ők is szünetekkel (például a pápaiak 21-én indítanak, hogy aztán két hétig ne lépjenek küzdőtérre). 

Agyrém, ráadásul a szereplők mellett éppen azoknak okoz kellemetlenséget ez az egész, akikért  történnie kellene: a szurkolóknak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!