Közösen a könyvtárakért - 62 millióból újul meg több veszprémi és négy vidéki könyvtár

Veszprém - Több veszprémi és négy vidéki könyvtár infrastruktúrája újul meg abból a több mint 62 millió forintból, melyet a városi művelődési központ nyert el négy településsel összefogva.

Gaál Julianna

A Cholnoky, a Március 15. úti és a Dózsavárosi klubkönyvtárak, valamint a gyulafirátóti és a kádártai könyvtárak kapnak új nyílászárókat, számítógépeket, és hasonlóan felszerelik a balatonfűzfői, herendi, sümegi és badacsonytomaji könyvtárakat - közölte a projektmegnyitó alkalmából tartott sajtótájékoztatón Neveda Amália, a veszprémi városi művelődési központ igazgatója. 

A felújítás során akadálymentesítik a könyvtárépületeket, ezen kívül vakok és gyengénlátók, valamint siketek számára szoftvereket vásárolnak. Az állományt digitalizálják, így lehetővé válik a számítógépes kölcsönzés és a mozgókönyvtári ellátás is egyszerűbb lesz. 

A pályázatot, melyhez önrészt nem kellett biztosítani 2008 nyarán a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség írta ki. A veszprémi könyvtárak a megnyert összegből 40 millió, Sümeg 8,5 millió, Balatonfűzfő 5,6 millió, Badacsonytomaj több mint 4 millió, Herend pedig 3 millió forintot kapott. A projekt befejezése 2010 tavaszára várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!