Színházpremier - Mindig aktuális történet - Szabó Magda regénye Bereményi rendezésében

Veszprém - Szabó Magda Régimódi történet című regényéből készült színművet pénteken mutatja be a Petőfi Színház, az előadás részleteit a sajtó képviselői már hétfőn láthatták.

Balla Emőke

A Régimódi történet a Veszprémi Petőfi Színház idei évadának első bemutatója. Az előadást Bereményi Géza rendező állította színpadra, aki korábban úgy nyilatkozott: ez egy női darab, a színésznők számára hálásabb szerepeket kínál. 

Valóban sokan kaptak a Régimódi történetben lehetőséget, szinte az egész társulat, a főszerepet, Rickl Máriát Bajcsay Mária alakítja. 

A korábbi gyakorlatnak megfelelően a premier előtt néhány nappal a  sajtó képviselői megtekinthették a próbát, találkozhattak a színészekkel, a rendezővel, a stábbal. 

A televíziós szerkesztők Bereményi Gézát, a főszereplő Bajcsay Máriát, az id. Jablonczay Kálmánt játszó Szalma Tamást és Gizella alakítóját, Terescsik Esztert faggatták. 

A pénteki bemutatóig kisebb húzások, apróbb igazítások vannak még hátra. A közönség a szerdai házi és a csütörtöki nyilvános főpróbán tekinti meg először a darabot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!