Tatán táboroztak a tapolcai vívók

Tapolca - A Balaton Isover Vívóklub utánpótlás korosztályú versenyzői kiemelkedő eredményekkel fejezték be a 2008-2009-es évadot.

Szijártó János

A klub versenyzői közül nyolc ifjú vívó került be az országos válogatott keretbe, ahol a válogatás szintje minden korosztályból a ranglista első hat helyezettje volt.

Teljesítményük elismeréseként a tatai olimpiai edzőtáborban készülhetnek a következő versenyévre.  A több helyszínen megrendezett Olimpici program lezárásaként a közelmúltban került sor a gyermek, újonc, serdülő korosztályok magyar bajnokságára. Szalay Gyöngyi, a tapolcai vívók edzője elmondta, hogy a gyermek fiúk korcsoportjában csapatversenyben magyar bajnok lett a Siklósi Gergely, Szabó Ádám, Tombor Szabolcs, Péter Botond összeállítású együttes, egyéniben Tombor a második, Péter a harmadik helyen végzett.

Gyermek lányoknál egyéniben nem született kimagasló eredmény, viszont a harmadik helyezést érte el csapatban a Molnár Anna, Monostori Sára, Szabó Fruzsina, Palánki Viktória összeállításban szereplő együttes.

- Az újonc lányoknál a lehető legfényesebb érmeket nyerték el tanítványaim, mert az egyéni döntőt Siklósi Enikő és Felker Adrienn vívta, szoros küzdelem után végül Enikő szerezte meg első egyéni magyar bajnoki címét, Adrienn ezüstérmet kapott. Csapatversenyben a harmadik helyet vívta ki magának a Siklósi, Felker, Molnár Anna, Szalai Rebeka összeállítású együttes. Az újonc fiúknál nagy küzdelmek után Csák Marcell és Sáfár Cirill harmadik, Havasi Marcell hetedik helyen végzett az egyéni küzdelmekben, viszont csapatban az előzőek mellett Rozner Marcellel és Siklósi Gergellyel kiegészülve országos bajnokokat köszönthettünk. 

- Serdülő korcsoportban a fiúk egyéni versenyében Sáfár Cirill a dobogó tetejére állhatott fel, a lányoknál Felker Adrienn  a hatodik helyet vívta ki magának. Csapatversenyben a fiúk és a lányok is a harmadik helyen végeztek - tette még hozzá Szalay Gyöngyi.

Az összesített ranglisták alapján a következő eredményekkel érdemelték ki a fiatalok a tatai edzőtáborban való részvételt: gyermek korcsoportban Siklósi Gergely lett a korosztályos ranglistavezető, Tombor Szabolcs, Molnár Anna  hatodik  helyen végzett.

Újonc korosztályben Felker Adrienn, Sáfár Cirill második, Siklósi Enikő harmadik, Csák Marcell  negyedik,  Havasi Marcell hatodik  helyen kerül a válogatottba. Serdülő korcsoportban Sáfár Cirill második, Siklósi Enikő hatodik helyen zárt a nagyobb korcsoportban is.

Az alapozó felkészülést augusztus 17-én már itthon megkezdték.

(Fotó: Szijártó János)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!