Több százan emlékeztek Marian Cozmára 27. születésnapján Veszprémben

Veszprém - Több százan emlékeztek mécsesek, gyertyák gyújtásával a február 8-án meggyilkolt Marian Cozmára, a román kézilabda válogatott és az MKB Veszprém játékosára, 27. születésnapján, kedden este Veszprémben.

Kiss Nikolett

A gyilkosság helyszínétől, a Patrióta lokáltól mintegy harminc méternyire lévő mécsestartónál, Marian Cozma bekeretezett nagyméretű fényképénél (alatta e felirattal: Soha nem feledünk!), először a csendes megemlékezést szervező Veszprém Kézilabda Fan Club elnöke, Remport Csaba helyezte el a szurkolók hatalmas koszorúját, amelynek közepén szegfűből, gerberából és ciklámenből állították össze a 27-es számot; Marian Cozma 1982 szeptember 8-án született. A koszorú szalagjain ez olvasható: "Megemlékezésül születésnapodra: Veszprém Kézilabda Fan Club". 
    
Koszorút helyezett el és mécsest gyújtott Debreczenyi János, Veszprém polgármestere és Márfi Gyula, veszprémi katolikus érsek, továbbá Talabér Márta, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke. Mécsest gyújtott, virágot vitt a februári tragédia helyszínére a város képviselő-testületének számos tagja is.
    
Az emberek csendben gyülekeztek és rótták le sorra a kegyeletüket virággal, mécsesek gyújtásával - többen könnyeztek, sírtak; a kegyeleti helyet, a Marian Cozma arcképe előtti térséget százával borították a virágok, égő gyertyák, mécsesek. 
   
Lerótták kegyeletüket az MKB Veszprém Kézilabda Club vezetői is: Hunyadfalvy Ákos társadalmi, Magyarádi Péter gazdasági elnök, Mocsai Lajos, a csapat vezető edzője és Csoknyai István, a magyar kézilabda válogatott szövetségi kapitánya, a veszprémi csapat másodedzője. 
    
Este 8 óra jóval elmúlt már, amikor megjelentek - edzésük után - az európai hírű csapat játékosai, Marian Cozma sporttársai, barátai; valamennyien fejet hajtottak barátjuk arcképe előtt, megrendülten álltak hosszabb ideig, majd mécsest gyújtottak és virágokat helyeztek el. 
    
A tömeg csendben, lehajtott fejjel emlékezett a belvárosi utcában egy mindig vidám, nagyszerű és nagy sikerekre hivatott sportolóra, aki kedden lett volna 27 éves, ám éppen hét hónappal ezelőtt meggyilkolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!