Varázslat mértani idomok között

Napló - Úgy igazán vasárnap délelőtt tudnám elképzelni ezt a műsort, ősztől tavaszig, amikor otthon ténfergünk még köpenyben, az előző napi újságokat lapozgatva.

Kellei György

Az m1-n új magazin indult Hatórai tea címmel, hétfőtől péntekig. Szulák Andrea és Belső Nóra pszichiáter a házigazda. Megnéztem egy-két adást, egészen jók. 

Csak hát ebben az időpontban Joshi Bharat meg Mónika vendégei balhéznak egymással másik két csatornán, és ezek még mindig vonzóbbak, mint az értelmes, művelt beszélgetés. Drukkolok a Hatórai teának, hogy hódítson. 

Igaz, Szulák és Belső nem mutat jól ebben az idétlen, teljesen anakronisztikus díszletben, amely színes, geometriai idomokból összerakva úgy néz ki, mint egy modern, látványában zavaró meseváros. 

Csivitelő és hancúrozó gyerekek talán jól éreznék magukat benne, de ennek a műsornak túl tarkabarka. Szulák Andrea ténsasszony külseje és Belső Nóra intellektusa enyhén szólva nem illik ebbe a környezetbe. 

Egy otthonosabb berendezésben jobban érvényesülne Szulák laza rutinja, amely olykor túllép a természetesség határain, pedig a gyakorlott műsorvezető éppen annak a híve. 

Félgőzzel vezeti a Hatórai teát, s ez arra mindenképpen jó, hogy kissé oldja Belső Nóra merevségét. A doktornő persze nem másodhegedűs, kérdései talán magvasabbak, analitikusabbak, mint társáé. 

Riportalanyaik hellyel-közzel megunt, de érdekes emberek, Alföldi Róbert és Eszenyi Enikő, vagy Kukorelly Endre író és a fiatal operett színész, Peller Károly jó választás a szórakoztató csevegéshez. 

Rúzsa Magdi sem alábbvaló, de őt a világhírről faggatni meglehetősen mulatságos. De a teába ez is belefér, mert a bulvárcsinálás trükkjeiről is szó esik, egy szerkesztőnőt kérdezgetnek erről. 

A pécsi kapcsolás viszont eléggé amatőr, a boros, szőlős, vendéglátós riportból semmi új nem derül ki, elcsépelt kérdések, hasonló válaszok. Ezt a vidéki kitekintést leszámítva minden Budapestről szól, csak ott élnek Csárdáskirálynők (Győrben is megy az operett), csak ott táncol az asztal a bűvésznek. 

De mi itt lent ezt már megszoktuk, igaz, csak reggeli teázgatás közben. 

(Fotó: MTV)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!