Veszprémi Játékok - Három földrész tehetségei

Veszprém - Színesebb, gazdagabb és magyarabb lesz az idei Veszprémi Játékok, mint az eddigiek ígérte Domokos József fesztiváligazgató a rendezvény alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Gaál Julianna

Három földrész ezer versenyzőjét várják az október 8. és 12. között megrendezett 11. Veszprémi Játékok Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Fesztiválra, melynek a városi művelődési központ és a Veszprém Aréna ad otthont, a legkiválóbb csoportok a budapesti Stefánia kulturális központban is bemutatják produkcióikat.

Oroszországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Romániából, Örményországból, Ukrajnából, Nigériából, valamint a határon túli magyar közösségekből érkeznek azok a tehetséges fiatalok, akik közül ötszázan előadóművészeti kategóriákban mérettetnek meg. A magyarországi fellépőket a Tavaszi Játékok legjobbjai közül választották ki.

A zsűri elnöke Ötvös Károly, a Csermák Antal Zeneiskola igazgatója lesz. A versenyzők egy része különböző képzőművészeti ágakban mutatkozik be, de lesz futógála és szépségverseny is. Lapunk Gyermekmosoly pályázatának nyerteseit is a rendezvény keretében hirdetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!