Veszprémi képviselő a médiaműveltségért

Brüsszel, Veszprém - A gyerekek több ismeretanyagot szereznek a médiából, mint az iskolában - állapította meg egy felmérés. Kérdés: el tudnak-e igazodni?

Mátételki András

Vajon egy gyerek képes-e megkülönböztetni a műsort a reklámtól? - ezt már dr. Szalay András, az EU Régiók Bizottsága tagja tette fel minap Brüsszelben,  a bizottsági ülésükön, ahol ő volt az előterjesztője a Médiaműveltség az EU oktatáspolitikájában című anyagnak. 

Az írásbeli előterjesztéshez 28 módosító javaslat érkezett, aminek jó részét elfogadta a Kultúra, oktatás és kutatás nevű szakbizottság. 
 
A veszprémi önkormányzati képviselő kiegészítő hozzászólásában arra világított rá, hogy aki nem szerez kellő jártasságot a digitális környezetünkben, annak jelentősen romlik az életminősége. 

Megjegyezte, a médiaműveltség ennél is több, hiszen a ránk zúduló információáradatban el kell tudnunk igazodni, szét kell választanunk az értékeset az értéktelentől. 

Minderre fel kellene készíteni a jövő nemzedékét. Éppen ezért az elkövetkezendő időben szükség van arra, hogy az unió támogassa a médiaműveltség oktatását a különböző szintű tanintézményekben.

Szalay András, akinek két év alatt ez volt a második önálló előterjesztése, végezetül elmondta: jelentéstervezete december elején kerül a plenáris ülés elé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!