Ajka Kristály: az élet megy tovább

Ajka - Százkettő támogató és két ellenszavazattal sikeresen zárult az Ajka Kristály Kft. csődgondnokságát lezáró, csődegyezséget létrehozó hitelezői közgyűlés hétfőn.

Kiss Nikolett

Ezzel a bíróságnak megvan a jogalapja, hogy november 3-tól megszüntesse a csődgondnokságot.

- Nagyon örülök, és köszönöm, hogy ilyen mértékű szimpátiát és támogatást tapasztaltunk a hitelezőink részéről - mondta megkönnyebbülten dr. Katzer Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója a hitelezői közgyűlés után. 

A sötét viharfelhők tehát eltűntek végre az Ajka Kristály felől, az élet mehet tovább a maga rendjében.

Mint az ismeretes, a cég április elején fordult csődgondnoksági kérelemmel a bírósághoz, ugyanis a súlyos piaci gondok miatt nem tudták fizetni a számlákat.

Az ügyvezető elmondta: jelenleg az Ajka Kristálynak a tulajdonoson kívül 352 millió forintos tartozása van 104 hitelező felé.

A tartozásokat három lépcsőben rendezik: november közepéig minden 200 ezer forint alatti számlát kiegyenlítenek, utána pedig két részletben, 2011. és 2012. január 15-ig rendezik a tartozásaikat.

Szerencsére a megrendelések szép számmal érkeznek, több mint három hónapra a gyár teljes kapacitását lekötötték már.

Jelenleg 260-an dolgoznak a cégnél, és mint dr. Katzer Zoltán hozzátette: további létszámcsökkentést nem terveznek, sőt, piacerősítést szeretnének végrehajtani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!