Bakonyszentlászló: Elkészült az idősek otthonának új épületszárnya

Bakonyszentlászló - A két éve átadott egészségház után a napokban felavatták az idősek otthonának új, tízszemélyes épületszárnyát is a kis bakonyi településen.

Sikos Gábor

Már 25 idős emberről tudnak gondoskodni a bakonyszentlászlói idősek otthonában, köszönhetően a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 12 millió forintos támogatásának, amit az önkormányzat még hatmillió forinttal egészített ki.

Sebestyén Vincétől, a település polgármesterétől megtudtuk, hogy a mostani beruházás egy háromütemes fejlesztés második lépcsőfoka. Hatvanmillió forintos beruházás keretében 2007-ben elkészült az egészségház, amit összekötöttek az idősek otthonával, így az itt lakóknak még csak az utcára sem kell kimenniük a vizsgálatokhoz.

A jelenlegi beruházás egy tízszemélyes bővítésről szólt, és a harmadik ütemben szeretnénk további 25 férőhellyel bővíteni az otthont. Ez természetesen még a jövő feladatai közt van, de ugrásra készen várjuk a pályázati lehetőséget - foglalta össze fejlesztési elképzeléseiket Sebestyén Vince polgármester.

A fejlesztés azért is volt időszerű, mert az eddigi létszámmal veszteségesen működött az intézmény. A férőhelyek bővítésével viszont az önkormányzat reményei szerint már nem kell nagy veszteséggel számolniuk. A létszámbővítéssel pedig eggyel több embernek tudnak munkát biztosítani a településen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!