Jótékony estek a hátrányos helyzetűek megsegítéséért

Veszprém - Két jótékonysági estet szervez jövő hónap végén a Veszprémi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesülete, (november 20-án Szekeres Adrien lép fel a városi művelődési központban.)

Martinovics Tibor

A  bevételből a városban élő hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyi gáláját illetve ajándékait fedezik majd valamint húsz diák januárban három napra Prágába utazhat. Mindezt Molnár Roland az egyesület elnöke jelentette be szerdán sajtótájékoztatón.

Az egyesület eddig közel kétszáz a városban élő hátrányos helyzetű fiatallal vette fel a kapcsolatot, de ennél jóval több gyermek szorulna segítségre, ezért a Veszprémben működő speciális iskolákkal valamint a családsegítő szolgálattal is együttműködési megállapodást kötöttek.

- Tavaly mintegy hetven gyermeknek tudtunk karácsonyi ajándékot adni, most a két rendezvény révén reméljük megduplázzuk ezt a számot - fogalmazott Molnár Roland, aki kiemelte, a két rendezvényt több tucat cég illetve a szociális minisztérium háromszázezer forinttal támogatja. A két jótékonysági rendezvény fővédnöke Debreczenyi János Veszprém polgármestere és dr. Strenner Zoltán a városi önkormányzat szociális és egészségügyi bizottságának elnöke lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!