Királyi egyetem - Kitüntetés a 60 éves intézménynek

Székesfehérvár - A Királyi régióért díjról döntött péntek délelőtti ülésén a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. Az alapító okirat értelmében magánszemélyeket és intézményeket egyaránt elismerhetnek. Veszprém megyéből idén a Pannon Egyetemre esett a választás.

Munkatársunktól

Sajtótájékoztatóján Pál Béla, a tanács elnöke elmondta, lényegében vita nélkül született a döntés. A díj hagyományos egy díszdobozban elhelyezett színezüst érem, amely a régióra jellemző motívumokat ábrázolja. A Pannon Egyetem (jogelődjeit sem feledve) idén ünnepli alapításának hatvanadik évfordulóját. A régió meghatározó felsőoktatási intézménye. A tudományos élet szinte minden területén komoly szakmai színvonalon képviselteti magát, Veszprém mellett Keszthelyen, Nagykanizsán, Pápán és Szombathelyen is - tehát a szomszédos régiók számára is közreműködik a felsőoktatás biztosításában.

A döntés bírálatában elhangzott: a Pannon Egyetem szakmai, tudományos tevékenységét egyértelműen minősíti, hogy tizenegy doktori iskolát működtet, aktívan részt vállal nemzetközi kutatásokban is.

A regionális fejlesztési tanács pénteki ülésén döntött a telephely fejlesztésekre beérkezett pályázatokról is. A négy milliárd forintos pénzügyi keretre 125 ajánlat érkezett, ebből hetvenet támogatott a grémium 10-100 milliós értékben, a beruházások maximun 50 százalékát finanszírozva. Veszprém megyéből 23 pályázó nyert, a projektekkel 975 munkahelyet tudnak megtartani, illetve 472 újat teremteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!