Téli örömök - Az ország legnagyobb sífelvonója épül Eplényben

Eplény - Látványos szakaszába érkezett az új, 757 méter hosszú négyüléses felvonó építése a sípályán: helikopterrel emeltek be két cölöpöt a hegyoldalon ma reggel.

Kiss Nikolett

Az indítóállomás már áll, a felvonó többi részéhez azonban a tegnapi két cölöp után még kilencet helyeznek el a következő hetekben - tudtuk meg Palitz Izabellától. A Nordica Síaréna értékesítési és marketing menedzsere elmondta: november utolsó napjára állni fog a szerkezet, felszerelik a köteleket is, és a síszezon kezdetére várhatóan működni is fog Magyarország első és egyetlen négyüléses felvonója. A fejlesztéssel duplájára növekszik a völgyből a hegytetőre szállító korábbi három csákányos és két tolókaros felvonó-kapacitás, ezzel a legnagyobbá előlépve az országban.

 A jelenlegi mintegy 300 milliós fejlesztéssel a felvonón kívül bővül a hóágyú park, nagyobb lesz a parkoló és szélesítik a sípályát is. A lift a nyári időszakban libegőként üzemel majd a tervek szerint, 757 méter hosszúságával ez lesz Magyarország harmadik leghosszabb, és egyetlen négyüléses felvonója. A Bakony szívében elhelyezkedő pálya mikroklímája, és a közel 40, korszerű berendezéssel rendelkező hóágyúpark révén, képes az öt pályából álló, 4,2 kilométer hosszú pályarendszert már akár mínusz két celsius foktól hóbiztossá tenni.

Tekintse meg galériánkat az építési munkálatokról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!