Férfi kézilabda NB I - A Veszprém könnyedén verte a Dunaferrt (frissítve: nyilatkozatokkal)

Veszprém - Könnyedén szerezte meg a két bajnoki pontot szerdán az MKB Veszprém KC, amely tizenegygólos sikert aratott a Dunaújváros ellen.

Horváth Gábor

MKB-Dunaferr 35:24 (19:10)

Veszprém Aréna, 3200 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.

MKB Veszprém KC: PERIC - Iváncsik T., Sesum 2, EKLEMOVIC 5, SULIC 5, TERZIC 7 (3), Iváncsik G. 4 (1). Csere: FAZEKAS (kapus), Lusnyikov, Vilovski 2, PEREZ 4, GULYÁS 4, Korazija 2 (1). Edző: Mocsai Lajos.

Dunaferr SE: MIKLER - Németh 3, Szalafai 2, Kopco 2, NAGY 3 (1), Hajdu 2, Padezanin 3. Csere: Vitáris (kapus), Morva, Rosta 2, Miss 4 (1), Bali, Benmiloud 3. Edző: Imre Vilmos.

Kiállítások: 4, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 6/5, ill. 2/2.

A Budapest Bank kézilabdaliga idei szezonjának két veretlen együttese találkozott szerdán a Veszprém Arénában.

A mérkőzést megelőzően Jevgenij Lusnyikov ünnepélyesen egy MKB-mezt ajándékozott a Kapolcs Jövője Alapítványnak. A kezdődobást Öcsi Bálint, a csapat 15 esztendős szurkolója végezte el.

Az első percekben fej-fej mellett haladt a két együttes, a Dunaferr próbálta lassítani a játékot, a vendégek tisztában voltak azzal, hogy kevés esélyük van a felállt veszprémi védőfallal szemben. Imre Vilmos alakulata Mikler védéseinek is köszönhetően egészen a 10. percig jól is tartotta magát (5:4).

A Duna-partiakat ezután Peric nagyszerű bravúrja akadályozta meg az egyenlítésben, az MKB nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt és a 13. percre négyre (8:4) növelte előnyét. Hiába kért időt a dunaújvárosiak szakvezetője, a főlény tovább nőtt: elsősorban Sulic és Perez találatainak köszönhetően a félidei hajrára beállt a tízgólos különbség.

A második játékrész elején ismét Mikler tartotta a lelket társaiban, a Dunaferr fel is jött mínusz hatra (20:14), de aztán megint a Veszprém percei következtek. A szünetben becserélt Fazekas szép bravúrokkal jelezte, hogy bemelegedett, a hazai csapat pedig magabiztosan tartotta kezében a mérkőzést.

A folytatásban Kopco és Sulic összetűzése borzolta kissée a kedélyeket (a horvát beállós nehezményezte szlovák kollégája durvasáságát) az egyébként egyre csendesebb találkozón. A 45. percben Gulyás Péter növelte újra tízre az előnyt, amelyet a végéig még egy góllal tudott megtoldani a hazai együttes.

Összességében könnyedén nyert a taktikusan játszó MKB, amely legközelebb szombaton a Bosna otthonában lép pályára a BL-ben.
 
Mocsai Lajos: - Az első percek tapogatózása után beindult a csapat és egy jó eredményt ért el a fiatal, modern kézilabdát játszó Dunajváros ellen.

Imre Vilmos: - Kitűnően felkészített együttestől szenvedtünk vereséget. Óriási képességbeli különbség van köztünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!