Képek szavakkal és zenével illusztrálva

Veszprém - Szó-kép-muzsika címmel új rendezvénysorozatot indít a veszprémi Művészetek Háza, hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen többek között Lévai Balázs beszél majd a negyvenes-ötvenes évekbeli magyar irodalomról, Fenyvesi Ottó pedig a hatvanas évek költészete és a rock and roll kapcsolatát boncolgatja.

Deák Dóra

A Szó-kép-muzsika rendezvénysorozathoz a Dubniczay-palotában található László Károly Gyűjtemény értékes műalkotásai adták az ötletet. A képekhez kapcsolódva, zenei illusztrációkat is használva az adott évtized jelentősebb irodalmát szeretnénk bemutatni - mondta Kilián László programgazda, igazgatóhelyettes.

A sorozat első előadása december 2-án lesz délután öt órakor, ahol a veszprémi származású Arany Zsuzsanna irodalomtörténész beszél a huszas-harmincas évek irodalmi jelenségeiről, markáns személyiségekről.

Lévai Balázs irodalmár, televíziós szerkesztő a negyvenes-ötvenes évekbeli deportálásoktól és emigrációktól sújtott hazai literatúrát mutatja be február 24-én, majd a rendezvénysorozat április 28-án Fenyvesi Ottó költő, szerkesztő előadásával ér véget a hatvanas évek költészetéről és a rock and rollról, valamint a közöttük fellelhető kapcsolatokról.

Kilián László hozzátette, hogy a Szó-kép-muzsika rendezvénysorozaton kívül sok érdekes program várja még az érdeklődöket, november 28-án délután fél hatkor például Kovács Attilának lesz lemezbemutató koncertje, december 10-én pedig Ányos Pál egyházi beszédeiből összeállított kötetet mutatják be.

Dr. Herth Viktória, a László Károly Gyűjtemény gyűjetményvezetője elmondta, hogy folytatódik a tavasszal megkezedett helytörténeti sorozat, amely ezúttal a Hetven percben múltunkról, jelenünkről címet viseli, majd kiemelte, hogy december 4-én az V. Utazó konferencián a kortárs képzőművészet és a társművészetek találkozásai pontjait mutatják be a múzeumpedagógia szemszögéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!