Kimászni a gödörből - Szerdán 18 órakor Matics edzővel Füreden a Fradi

Balatonfüred - Szigorúbb felelősségre vonást ígér, több edzést és megfelelő hozzáállást vár, ugyanakkor azt sem tagadja, a sportkör anyagi nehézségekkel küzd, amit rendbe kell hozni.

B. Virág Rita

Csima László, az NB I-es Balatonfüredi KSE férfi kézilabda-együttes újonnan megválasztott klubelnöke azt is hangsúlyozta, nem akar sikertelen csapatnál vezető lenni, de úgy véli, a tóparti alakulat gondjai átmenetiek, és hamarosan rátalál a helyes útra.

Pocsék rajtot vett a 2009-10-es évadban a Balatonfüred. A tavalyi ötödik helyezett egy győzelemmel, két döntetlennel és hat vereséggel jelenleg csupán a tizedik a tabellán.

Persze a kezdeti sikertelenség okán többen már tragédiáról beszélnek, s a kiesés rémével ijesztgetnek. Erre reagálva a klub ügyvezető elnöke, Csima László azt mondta, szerencsére nem eszik olyan forrón a kását.

- Még sosem voltam sportköri elnök, azt gondolom, nagyon nehéz, összetett feladat - kezdte a Balaton Volán Zrt. vezérigazgatójaként dolgozó elnök. - A cégem kapcsán kerültem kapcsolatba a veszprémi és a füredi kézilabdával.

Füreden korábban társadalmi elnökként vettem részt az egyesület munkájában, de nemrégen leköszönt az elődöm, Bradanovits Barnabás, s hosszas gondolkodás után elvállaltam a felkérést.
 
Azt is kiemelte, a BKSE jóval gyengébben kezdett, mint várták, ezért összeült a válságstáb, rendezni a sorokat.

- Egyenként leültünk az edzőkkel és játékosokkal, s mindenkinek kikértük a véleményét, illetve megfogalmaztuk az elvárásainkat. Úgy érzem, roppant hasznos volt ez a kölcsönös véleménycsere. Mindenki ráérzett, komoly a baj és többet kell ennél nyújtani, mert ha ez a tendencia folytatódik, többeknek nem lesz lehetősége a javításra.

Arra a kérdésre, hogy a játékosok teljesítményét nem befolyásolta-e az, hogy az egyesület anyagi nehézségekkel küzd, Csima László azt válaszolta, nyilván hatással volt rájuk, ám valamennyien megértették, hogy pillanatnyi állapotról van szó, rajtuk kívül álló okokból adódtak a problémák, s igyekeznek azt mielőbb orvosolni, ezért ezt igen rossz hivatkozási alapnak tekinti a gyengébb produkció esetén.

Az elnök a közeljövő terveiről annyit mondott, több külföldi játékossal is tárgyalásban állnak, s amint előteremtik a megfelelő pénzügyi hátteret, úgy szeretnék megerősíteni a keretet.

- A célunk továbbra is az 5-8. hely valamelyikének elérése. Sikerorientált vezetőként a BKSE minden tagján látni szeretném a győzni akarást, ma a Fradi ellen is. Szeretném, ha a legendás védelmünk újra összeállna.

Csima László hozzátette még, több meghatározó játékosnak (Pásztor István, Szabó Imre, Tombor Csaba) az évad végén lejár a szerződése, velük mindenképpen szeretnének a folytatásról tárgyalni.

*

Szerdán 18 órakor élethalál-harcot vív a Balatonfüredi KSE a Ferencvárossal. A Fradi, ahol kedden Vladan Maticsot nevezték ki edzőnek, eddig két győzelmet (FTC-Tatabánya 31:30, FTC-Gyöngyös 33:27), egy döntetlent (FTC-Csurgó 25:25) és hat vereséget számlál, a megszerzett öt ponttal a tizedik.

A tét azért is nagy, mert a párharc győztese meglóghat a táblázat sereghajtóitól, és kicsivel közelebb férkőzhet az első nyolchoz. A füredieknek azért is fontos a siker, mert ezután sorozatban öt kőkemény idegenbeli derbi következik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!