MKB Veszprém KC-Mezőkövesd: Edzett egy jót a csapat

Veszprém - Huszonkét góllal győzte le ellenfelét az MKB Veszprém KC szerda este a Budapest Bank kézilabdaligában. Az együttesek között kétosztálynyi különbség volt.

Horváth Gábor

MKB Veszprém - Mezőkövesd 45:23 (23:15)

Veszprém, 1800 néző. Vezette: Baranyai, Szloska.

MKB Veszprém KC
: FAZEKAS  IVÁNCSIK T. 5, SESUM 6, Eklemovic 3, Vilovski 2, Terzic 4, KORAZIJA 7 (1). Csere: LUSNYIKOV 3, LAPCEVIC 5, Perez 3, Gulyás, SULIC 7. Edző: Mocsai Lajos.

Mezőkövesdi KC
: Szabó  Papic, Juhász K. 4, Bajorhegyi, Milicevic 2, Fekete 2, Molnár 3. Csere: Józsa (kapus), Padla 4, JUHÁSZ Z. 6, Rácz 1, Bécsi, Papp 1, Nyeste. Edző: Rosta István.

Kiállítások: nem volt.
Hétméteresek: 3/1, ill. 0/0.

A listavezető és százszázalékos Veszprém szerdán a hatodik helyen álló Mezőkövesdet fogadta.

Korazija duplájával indult a mérkőzés, amelynek elején nem potyogtak a gólok, a 6. percben még csak 3:2-t mutatott az eredményjelző.

Az első hazai roham azonban egyből megrendítette a vendéggárdát (8:3), amely néhány felvillanástól eltekintve ezt követően már nem is igen talált magára, hiába biztatta apró, ám rendkívül lelkes szurkolótábora.

Az aréna közönsége hátradőlve figyelhette kedvencei ötletes támadásait, látványos befejezéseit. A Mezőkövesd szép lassan elkészült erejével, folyamatosan nőtt az előny (35. perc: 26:16), potyogtak a gólok, a veszprémiek szabadon versenyezhettek, ki tud trükkösebb találatot szerezni.

Nehéz eldönteni, hogy Fazekas hosszú, tűpontos indítása után betaláló Iváncsik Tamás, vagy az ezen a meccsen a hát mögötti passzokat előnyben részesítő Eklemovic mozdulata volt szebb. Az viszont biztos, hogy a Lapcevic-Lusnyikov védőpáros gólcsatáját a szerb kézilabdázó nyerte.

Ritkán látható egyoldalú mérkőzés kerekedett az MKB-Mezőkövesd találkozóból, ami azért is meglepő, mert a vendégek az előző szezonban viszonylag szorossá tudták tenni a veszprémi a meccset. A címvédő legközölebb vasárnap a Szeged otthonában lép pályára.
 
Mocsai Lajos:  Kicsit nehezen lendültünk bele, de összességében jól sikerült a mérkőzés. A csapat hatvan percen keresztül komolyan vette a kézilabdát és kiszolgálta közönségét. Örülök, hogy az eddig kevesebb szerepet kapó játékosok is remek teljesítményt nyújtottak.

Rosta István:  Az első félidővel elégedett voltam, igaz a 23 kapott gól már ekkor előrevetítette a folytatást. Túlságosan is tiszteltük a Veszprémet. Amióta edző vagyok még soha sem fordult elő velem, hogy a csapatom feladja a mérkőzést. Most ez történt, ezért szégyeljük magunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!