Nem ázik be az épület

Veszprém - A tervezett határidőig, azaz november 20-ig befejeződött a Jókai utca 8-as számú ház kényszercserepezése, amit a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) rendelt el még október elején az épület bejárása után.

Halmos György

Erről Róna Katalin, a KÖH szóvivője tájékoztatta a Naplót. Elmondta, hogy a munkálatok eredményeképp az épület már nem ázik be, a ház állagromlás nem gyorsul. A kényszercserepezést azért rendelte el az örökségvédelmi hivatal, mert a Jókai utca 8-as számú ház tulajdonosa nyáron leszedette a tetőcserepeket, ami felgyorsította a műemlék állagának romlását. Mindezt az után tette, hogy megírtuk: a házról lezuhanó cserepek a közeli műhelyben dolgozók és járókelők testi épségét veszélyeztetik. A KÖH egy elkülönített keretből másfél millió forintot fordított arra, hogy a cserepek helyére egy lemezes szerkezetet tegyenek, ami megvédi a beázástól a födémet. A kényszervégrehajtás költségét a tulajdonosra terhelik. A hivatal több ízben szabott ki büntetést a tulajdonosra, összességében kétmillió forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!