Tíz év fegyház az élettársát brutálisan bántalmazó nyírbátori férfinak

Nyíregyháza - Nem jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt az 54 éves nyírbátori férfit, aki brutális módon bántalmazta az élettársát; a 38 éves nő a kórházban belehalt az elszenvedett sérüléseibe.

MTI

A vádirat szerint a pár tavaly májusban közösen italozott a város egyik sörözőjében, ahonnan ittasságuk és botrányos viselkedésük miatt kiutasították őket. A férfi és a nő hazafelé indult, ám útközben a nő többször elesett; élettársa ekkor még megpróbálta felállítani. Amikor viszont újból megbotlott, a férfi négy-öt alkalommal fejbe rúgta, majd ököllel ütötte; a földre került nőt ezután vállmagaságig felemelte, majd földhöz vágta.    

A férfi ezt követően hazavitte az elájult asszonyt, a mentőket viszont csak másnap, a házukban lakó nő értesítette. A koponyasérülést elszenvedett asszony nem sokkal később a kórházban belehalt sérüléseibe.    

A vádlottat halált okozó testi sértés bűntettében találta bűnösnek az elsőfokú bíróság, s tíz év fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel, valamint nyolc év közügyektől való eltiltással sújtotta. A férfi többszörös visszaeső: korábban súlyos, valamint szintén halált okozó testi sértés miatt - melyet volt felesége sérelmére követett el - összevont büntetéssel öt év fegyházra ítélte a megyei bíróság.    

A tárgyaláson az 54 éves férfi mindvégig tagadta tettét, szerinte az asszony az esések következtében ütötte meg magát. A bírói tanács ezt a védekezést elutasította, mivel az ismertetett szakértői vélemény szerint a sérülések egyértelműen ütésektől és rúgásoktól, nem pedig az esésektől keletkeztek. A férfi egyébként az esetet megelőzően több alkalommal is megverte az élettársát.    

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész három napos gondolkodási időt kért, a védelem pedig felmentésért jelentett be fellebbezést; az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!