Elvonókúrán az Aerosmith énekese

Egymásnak ellentmondó hírek kaptak lábra az utóbbi időben az Aerosmith kapcsán.

Gyuricza Ferenc

Többször is napvilágot látott, hogy a világhírű zenekar énekese, Steven Tyler távozik a csapatból, ám ezt ő minden egyes alkalommal cáfolta. Most viszont hivatalosan is bejelentették, a 61 éves zenész egy elvonóintézetben kezelteti gyógyszerfüggőségét.

A problémák akkor csúcsosodtak ki, amikor Steven Tyler egy augusztusi koncert közben leesett a színpadról, és eltörte vállát. Az énekest ezt követően kórházban kezelték, ám a bennfentesek szerint Tyler már június vége óta fájdalomcsillapítókon élt, hiszen már akkor meghúzódott egyik lábizma, s emiatt az aktuális amerikai turnéjuk néhány állomását kénytelenek voltak kihagyni.

Steven Tyler-nek többször is volt egészségügyi problémája, kezelték alkohol, valamint kábítószer függőség miatt is. Az énekes 2008-ban több operáción is átesett, mindkét lábát meg kellett műteni. Akkor azt mondta, ez az ára annak, hogy több mint harminc évet töltött el a színpadon.

Az augusztusi balesetet követően az Aerosmith kénytelen volt az eredetileg szeptember közepéig tervezett turné hátralévő állomásait lemondani. Közben Joe Perry gitárosnak szólólemeze jelent meg, s ennek kapcsán újra elterjedtek a hírek, hogy az Aerosmith feloszlik, s a zenészek más énekessel folytatják, tovább. Erről november elején Perry is beszélt - többek között Lenny Kravitz neve is felmerült Steven Tyler lehetséges utódjaként -, ám néhány napra rá egyetlen dal már újra együtt állt a színpadon az Aerosmith két meghatározó tagja.

Steven Tyler gyógykezelése hosszabb időt vehet igénybe, ám az énekes kijelentette, minden erejével azon lesz, hogy visszatérjen társai mellé.

 

Címkék#Aerosmith

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!