Kerékpárutak épülnek

Veszprém - A Közép-dunántúli Operatív Program keretében több megyei pályázó nyert: Veszprém négy, Ajka hat kilométer közlekedésbiztonsági kerékpárutat építhet meg, hat település intézményeiben pedig akadálymentesítést végezhetnek el.

Varga Domokos Péter

A megyei jogú város 120 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el - jelentette be kedden a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (KDRFT) elnöke.

Pál Béla elmondta, az újonnan építendő kerékpárút összeköti a már megépített szakaszokat, a helyi közlekedés javítása mellett növelve a város turisztikai lehetőségeit is.

A mostani fejlesztésekkel együtt Veszprém megye kerékpárút-hálózata 25 kilométerrel bővült - hangsúlyozta a KDRFT elnöke. A pályázatot 2010-ben újra meghirdetik, akik eddig nem jutottak támogatáshoz, ezen még indulhatnak.

Ilyen nagymértékű kerékpárút fejlesztés még nem történt Veszprémben, a projekt összköltsége 174 millió forint, ebből a saját erő 54,8 millió - közölte Czaun János gazdasági alpolgármester.

Kérdésünkre elmondta, a szükséges adminisztratív kötelezettségek elvégzése után a beruházást jövő tavasszal kezdik el, szerencsés esetben még 2010 végére, de legkésőbb 2011 elejére átadják.

*

A közszolgáltatások eléréséhez szükséges épületek utólagos akadálymentesítésére kiírt pályázaton Balatonfűzfő 30, Litér 15, Marcaltő 6,4, Nagyvázsony 27, Pápa 29, a megyei önkormányzat a szőci idősek otthonára 30 millió forintot nyert el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!