Nyugállományba vonul

Veszprém - Negyvenkét, szolgálatban eltöltött esztendő után kedden állománygyűlésen elbúcsúztatták dr. Horváth Imre dandártábornokot, a megyei főkapitányság volt bűnügyi igazgatóját, aki két évig megbízott főkapitányként is tevékenykedett.

Halmos György

A távozó főrendőr az országos rendőrfőkapitány képviselőjétől, dr. Sipos Gyula vezérőrnagytól díszszablyát vehetett át. Dr. Bolcsik Zoltán megyei főkapitány, valamint az állománygyűlésen részt vevő Talabér Márta, a megyei közgyűlés alelnöke tárgyjutalommal ismerte el Horváth Imre eddigi munkáját.

Horváth Imre  a Belügyminisztérium tisztképzőjét is beleszámítva  negyvenkét év szolgálati viszony után, január elsejével vonul nyugállományba. Nyomozóként 1970 és 1975 között a veszprémi kapitányságon szolgált, majd a 1986-ig a főkapitányság bűnügyi osztályán dolgozott hasonló beosztásban. 1986 és 1989 között a veszprémi kapitányság vizsgálati alosztályát, majd 1993-ig a bűnügyi osztályát vezette. Veszprémi kapitányként 2004-ig tevékenykedett, majd a főkapitányság bűnügyi igazgatójává nevezték ki; 2007 novemberéig a megbízott főkapitányi posztot is ellátta.

A távozó tábornok érdeklődésünkre elmondta: véleménye szerint Veszprém megye közbiztonsága jobb lett az ő irányítása alatt, nemcsak a bűnügyi munka, de az ahhoz kapcsolódó felderítést is az ország legjobbjai között tartják számon. Elsőként kezdték el a bűnmegelőzés társadalmasítását, ami mára országos program lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!