Balhé Kapolcson! Áthelyezte a polgármester a jegyzőt

Kapolcs - A körjegyzõ elmondása szerint a település polgármestere ellehetlenítette a munkáját, szerda reggelre kiköltöztette a közös irodából.

Tóth B. Zsuzsa

Vizeli Zoltánné a három település - Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd - körjegyzõje lapunknak elmondta, hogy korábban is voltak már nézeteltérések közte és Göntér Gyula polgármester között, mostanra azonban addig fajult a dolog, hogy szerda reggelre a polgármester szó nélkül kipakolta az íróasztalát, számítógépét és az iratait a szomszédos iroda helyiségbe. Ott azonban hely hiánya és technikai okok miatt nem tud dolgozni, számítógépet használni.

A jegyzõ asszony szerint az lenne a megoldás, ha mindketten külön irodában dolgoznának. Azonban úgy véli, hogy a korábbi közös helyiségben neki kellene dolgoznia, mivel azt csak a többi irodán keresztül lehet megközelíteni. Ez pedig sérti az ügyfelek személyiségi jogait. Hiszen mindhárom település iratai az épületben vannak és el nem zárhatóak.

Göntér Gyula szerint viszont az az iroda õt illeti, mert korábban is ott dolgozott, ott csak egyedül tudja nyugodtan, nem pedig irathalmazok között fogadni a hozzá érkezõket.

Lapunknak úgy nyilatkozott a polgármester, hogy a munkakapcsolat valóban nem volt jó kettejük között az utóbbi néhány évben. Kérte a jegyzõ asszonyt, hogy költözzön át a hivatal egy másik irodájába, azonban ez nem történt meg.

- Nem költöztettem át a jegyzõ asszonyt, csak áthelyeztem az íróasztalát és az iratait a szomszédos helyiségbe. Szerintem az lenne a megoldás, ha õ egy másik, egyébként rendelkezésre álló helyiséget használna. Normális munkakapcsolatot kell kialakítanunk, és a munkahelyi problémákat ott kell megoldanunk. Márpedig ennek az ellenkezõjére is volt példa - mondta a polgármester.

(A témával hamarosan bővebben is foglalkozunk.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!