A fejlesztési ügynökségnél a tanács elnöke kezdeményezte a vizsgálatot

Székesfehérvár - A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (KDRFT) elnökének javaslatára rendeltek el a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (KDRFÜ) Közhasznú Nonprofit Kft.-nél tartandó vizsgálatot.

Varga Domokos Péter

Ezt tartalmazó közleményt juttatott el csütörtökön szerkesztőségünkhöz a KDRFT.

Korábban adtunk hírt arról, hogy a KDRFT kezdeményezte a KDFRÜ ügyvezető igazgatójának, Matisz Jánosnak a felmentését. Erre azt követően került sor, hogy megismerték a felügyelő bizottság jelentését a KDRFÜ tevékenységéről. Az alábbiakban szó szerint adjuk közre a témában lapunkhoz eljuttatott közleményt.

"A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 2009. november 27-i ülésén Pál Bélának, a Tanács elnökének javaslatára az ellenzéki és kormánypárti tanácstagok egyöntetű támogatásával a 147/2009. (XI.27) számú határozatában arról döntött, hogy kezdeményezi az önálló gazdasági társaságként és a regionális testület munkaszervezeteként működő Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. 2009. évre vonatkozó Felügyelő Bizottsági vizsgálatát, és annak eredményéről a Fejlesztési Tanácsot tájékoztassa.

A Felügyelő Bizottság a vizsgálatot lefolytatta. A Regionális Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén megtárgyalta az erről szóló napirendet. A Tanács kormánypárti és ellenzéki oldala (a Felügyelő Bizottsági jelentést, a bizottság elnökének és az ügynökség ügyvezető igazgatójának szóbeli kiegészítését megismerve) egyetértésben a Felügyelő Bizottsági jelentésben foglaltak alapján kezdeményezte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél Matisz János ügyvezető igazgató visszahívását, tekintettel arra, hogy az ügyvezető megválasztása és visszahívása az NFÜ egyetértésével történhet.

A végleges döntést a Tanács 2010. február 12-re tervezett rendkívüli ülésén hozza meg, amelyről tájékoztatást adunk."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!