Elítélték a Patriótában verekedőt

Veszprém - A Cozma-gyilkosság hajnalán egy megyeszékhelyen lakó férfi is verekedést provokált a belvárosi szórakozóhelyen, amiért kedden ismét bíróság elé kellett állnia. Neki semmi köze nem volt a másik megyéből érkezett népes társasághoz, akik közül sokan jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak.

Mátételki András

A korábban már ittas vezetésért kétszer is elítélt L. Zs. tavaly február 8-án éjszaka a Patrióta Lokálban italozott. Hajnali három órakor a szórakozóhely diszkójában tartózkodó egyik férfi mögé lépett és meglökte. Heves szóváltás után a sértett visszafordult a bárpulthoz, de ekkor a 39 éves L. Zs. megragadta a nyakát és hátra feszítette.

Dulakodás közben az ittas támadó többször megfogta az általa ismeretlen férfi nyakát, majd egyszer pofon vágta. Mielőtt még nagyobb verekedés tört volna ki, az egyik alkalmazott szétválasztotta őket.

Az első fokon eljáró Veszprémi Városi Bíróság garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, s 50 ezer forint büntetést szabott ki. Kedden a másodfokú megyei bíróság nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettében találta bűnösnek a L. Zs.-t, akinek felemelte 90 ezer forintra a pénzbüntetését.
Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!