Ismerjük meg Veszprémet!

Veszprém - Az idegenvezetők világnapja alkalmából garantált és ingyenes városnézésen lehet a megyezsékhely kulturális, építészeti, művészeti kulisszatitkaiba betekinteni vasárnap.

Kiss Nikolett

Melyik a vár legmagasabb épülete? A Tűztorony magasabb vagy a Várkút mélyebb? Mit jelent, hogy a város hét dombra épült és öt szegből áll? - többek között ezekre a kérdésekre kellett felelniük a Dubniczay palota előtt megtartott rendkívüli sajtótájékoztatón a sajtó munkatársainak.

De ezek azok a kérdések, amelyre választ kaphatnak azok az érdeklődő veszprémiek, környékbeliek, kirándulók, akik a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. által szervezett idegenvezetésen részt vesznek vasárnap 10 vagy 15 órakor. A polgármesteri hivatal elől induló másfél órás gyalogos sétán a város nevezetességeit, töténelmi értékeit mutatják be az idegenvezetők.

A sajtótájékoztatón részt vevő idegenvezetők sok ezer vendég véleményét, több évtizedes saját tapasztalatukat alapul véve elmondták: nagy probléma, hogy a városban télen nincsenek nyitva a nyilvános illemhelyek.

Fontos lenne, hogy a város látnivalóit nemcsak május elején, hanem már húsvétra kinyissák, a várban található műemlékek, képtárak látogatásához egységes jegy szükségeltetne, illetve jobban kellene hirdetni a körgyűrűn elhaladóknak, hogy ebbe a városba be kell térni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!