Meghalt egy favágó a Bakonyban

Szentbékkálla - Halálos munkabaleset történt hétfőn délben Szentbékkálla határában, erdei munkavégzés közben - tudta meg lapunk.

Tremmer Tamás

Nesztinger Péter, a Közép-dunántúli Munkavédelmi Felügyelőség igazgatója lapunk kérdésére elmondta, a szerencsétlenül járt 29 éves monostorapáti alkalmi munkavállaló motorfűrésszel fakivágást végzett a Bakonyerdő Zrt. erdejében. A tragédiát az okozta, hogy a döntött fa összeakadt egy szomszédos fával, mely szintén kidőlt, de ezt a motorfűrészes fiatalember sajnos nem vette észre időben.

A súlyosan megsérült favágó életét az azonnal a helyszínre érkezett mentőhelikopter orvosai sem tudták megmenteni, a férfi a helyszínen meghalt.

Bár még az év elején járunk, megyénkben idén már ez volt a második súlyos sérüléssel járó munkabaleset, az első életveszélyes sérüléssel, míg ez már tragédiával végződött. A munkabaleset körülményeit a munkavédelmi felügyelőség munkatársai a rendőrség közreműködésével vizsgálják.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!