Mi lesz veled Pannónia?

Várpalota - Több város jelezte az elmúlt időszakban, hogy szívesen befogadná a Pannónia Fesztivált (PaFe), ám Mázló Imre szervező hosszútávon számol Palotával és a Cseri-parkerdővel.

Szabó Péter Dániel

A tavalyi évben 100 ezer látogatót vonzó szabadtéri rendezvény főszervezője elmondta, a lapunkban megjelent, a fesztivál (palotai) jövőjét firtató cikk nyomán tucatnyi település kereste meg, hogy szívesen helyszínt biztosítana, mit több, önkormányzati támogatást is adna a jelentős idegenforgalmat biztosító Pannóniának.

Mázló Imre hangsúlyozta, a négynapos, s idén több színpaddal bővülő dzsembori léte nincs veszélyben, hosszútávon számol Várpalotával.

- Minden szempontból megfelelő helyszín a Cseri-parkerdő, ezért bízom benne, hogy öt-tíz évre szóló szerződést tudunk kötni az önkormányzattal - jegyezte meg a szervező.

Az ügy egyébként azért került napirendre, mert a palotai képviselő-testület legutóbbi ülésén a jogi és ügyrendi bizottság azt javasolta, a nehéz költségvetési helyzet miatt 20 millió forintos bérleti díjat kérjen a város a PaFe szervezőitől az önkormányzati tulajdonban lévő parkerdő használatáért.

Mázló Imre akkor elektronikus úton jelezte: leghamarabb jövőre tud fizetni, amennyiben pénzt kérnek, költözik a fesztivál. Február elején nem született döntés, a városatyák szerdán délután rendkívüli ülésen újra tárgyalnak a Pannóniáról.

Németh Árpád polgármester kérdésünkre elmondta, a település elsőrangú érdeke, hogy a százezres tömeget a városba vonzó rendezvénynek hosszú távon is a Cseri-parkerdő adjon otthont.

- Nem ismerek olyan embert, aki komolyan azt akarja, hogy ne legyen Várpalotán Pannónia Fesztivál - tette hozzá a polgármester.

 

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a közönség szavazatai alapján áll össze a fellépők névsora a május 20-án startoló fesztiválon. Január végéig 450 ezer voks érkezett a PaFe hivatalos honlapjára, információink szerint biztosan fellép a Tankcsapda, a 30Y, az Akela, az Effeta, Demjén Ferenc és a hazai pálya előnyét élvező Vad Fruttik zenekar is.

Azt is lehet már tudni, hogy a tavalyi négy színpad helyett idén hét zenei helyszín várja az érdeklődőket. Újítás lesz többek között a heavy metal és a világzenei színpad is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!