Ab ovo - megnyílt Szöllősi Tibor kiállítása

Napló - Ab ovo. A kezdetektől. Ez a címe a veszprémi Csikász Galériában szombaton délelőtt nyílt kiállításnak, amelyen Szöllősi Tibor festőművész adja közre műveit.

Kiss Nikolett

A Művészetek Háza a kezdetektől arra törekszik, hogy a kortárs művészet jelentős eredményeit bemutassa, mondta köszöntőjében Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója. Konok Tamás festőművész megnyitó beszédében Szöllősi Tibor egyéni alkotói útját, újszerű technikáját elemezte, művein a kollázs technika és a festészet ötvöződik, szinte nincs is különbség közöttük. Elmondta azt is, hogy ismeri Szöllősi Tibor korai munkáit - az alkotó a festő szak után 1994-ben Konok Tamás kurzusát is elvégezte  a Magyar Képzőművészeti Egyetemen -, portrékat, arcképet, figurákat is kiválóan rajzol, egy újabb kiállításon érdemes lenne azokat is bemutatni.
Szöllősi Tibor úgy vélekedik munkáiról: "Képeim szabad vizuális elemekből  alkotnak képi rendszereket, a nyitott asszociációs mezőben többértelmű megközelítés adódhat, így a néző saját  esztétikai szűrőjén  át közelíthet a képhez és alkothat fogalmakat a jelentés nélkülinek látszó kifejezéstérről".
A megnyitón köszöntötték a nyolcvanadik születésnapját ünneplő Konok Tamást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!