Fűkaszákat és quadokat loptak

Veszprém - Lopásokból kívánt megélni az a két fiatalember, akik lebukásuk után bíróság előtt találták magukat az orgazdával együtt.

Mátételki András

A bíróság indoklásában az szerepel, hogy a nagyalásonyi B. Péter (18) és a gércei K. Árpád (25), valamint harmadik társuk, aki a nyomozás során nem került elő, tavaly június 10-én éjszaka betörtek egy káptalanfai raktárba, ahonnan gépkocsijukkal négy értékes fűkaszát vittek el, amelyek összesen 545 ezer forintot értek.
Ugyanitt találtak egy 30 ezret érő motoros fűrészt is. Zsákmányukat másnap elvitték egy ajkai üzletbe, ahol közölték a devecseri K. Csabával (41), hogy a fűkaszák lopásból származnak.  A boltos a megbeszélés idejére bezárta az üzletét, majd megegyezett a tolvajokkal: a fűkaszákért összesen 200 ezer forintot fizet. Pechjére a rendőrök rövidesen lefoglalták a berendezéseket.

A betörők négy nappal később egy bérelt Mercedes Vitoval hajnalban megálltak egy ajkai családi ház előtt, majd az udvarról kihoztak három használt quadot, amelynek az összértéke meghaladta a félmillió forintot. Útközben igazoltatták őket a rendőröknek, akiknek azt mondták, a motorokat külföldön vásárolták. Későbbi lebukásuk előtt ismeretlen személynek eladták a quadokat.

A veszprémi bíróság B. Pétert felfüggesztett másfél évi fiatalkorúak fogházára ítélte, míg K. Árpádot két év nyolc hónapi börtönbüntetéssel sújtotta. Az orgazda felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A megyei bíróság csütörtökön csak annyit változtatott az első fokú döntésen, hogy K. Árpád büntetését két évre csökkentette.
Az ítélet jogerős. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!