Idegenben is győzelem

Constanta - A kézilabda Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutásért lejátszott első mérkőzésen a veszprémiek jó teljesítménnyel nyertek idegenben.

Horváth Gábor

Constanta- MKB Veszprém 23:27 (9:12)
Buzau, 2 ezer néző. V.: Fleisch, Rieder (németek).
Constanta: POPESCU - TOMA 9(2), Schuch 1, Buresan 1, Baiceanu 2, Adzic 1, Buricea 2. Csere: Stanescu (kapus), Sadoveac 1, CSEPREGHI 4, Nikolaea, Sabou 2(1), Dimache. Edző: Zoran Kurtes.
MKB Veszprém: PERIC - Iváncsik T. 1, Sesum 2, Eklemovic 3, Sulic 4, TERZIC 4(1), Iváncsik G. 4(2). Csere: LAPCEVIC, LUSNYIKOV, Perez 2, GULYÁS 4, Vilovski 1, Korazija 2(1). Edző: Mocsai Lajos.
Hétméteresek: 7/3, ill. 4/4.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Mintegy hatvan-hetven magyar és kétezer romániai szurkoló előtt kezdődött óriási hangulatban a Bajnokok Ligája találkozó. A szombaton Marian Cozma bukaresti sírjánál emlékező veszprémiek, illetve a hazaiak is a tavaly meggyilkolt kézilabdázót ábrázoló mezben melegítettek be. A vendégeknél ismét rendelkezésre állt Dejan Peric és Marko Vujin. A mérkőzés kezdő dobását Petre Cozma végezte el, megfogva a két csapatkapitány Peric és Toma kezét.

Két gyors lerohanásos góllal kezdett az MKB, az Iváncsik testvérek találataira Csepreghi és Toma hamar válaszolt, 6. perc, 2:2. A veszprémiek szája íze szerint alakult a mérkőzés, Eklemovicsék könnyedén játszottak, a román gárda viszont erőlködött és folyamatosan futott az eredmény után. A 12. percben 5:7-re vezetett az MKB, ám nem sokkal később feljött a Constanta, amely Sulic kiállítása után egyenlített. Többre viszont már nem futotta Kurtes együttesének tudásából, a játékrész második fele ismét a tudatosan kézilabdázó Veszprémé volt. A szünetben három gólos, megnyugtató vendégelőnyt mutatott az eredményjelző tábla.

Nagy lendülettel kezdte a második félidőt a hazai alakulat. A románok felzárkóztak egy gólra, majd kettős emberhátrányban egyenlíteniük is sikerült, 35. perc, 13:13. A vendégek gyorsan válaszoltak, visszavették a vezetést, de a hazai társulat szorosan követte vetélytársát. A küzdelem keményebbé, a hangulat forróbbá vált, óriási, durvaságoktól sem mentes csata zajlott a pályán, 42. perc, 16:16. A Constanta több taktikai variációval is megpróbálkozott, de az MKB védelme remekül zárt és Peric is elkapta a fonalat. A szerb hálóőr egymás után két hétméterest is védett és 19:19 után a bakonyi csapat kezdett elhúzni fáradni látszó ellenfelétől. Az utolsó tíz percben Perez is megvillant, két-három gól volt a veszprémiek  előnye, majd az 56. percben négyre növelte a különbséget a Mocsai-gárda. Ekkor már csak a gólkülönbség nagysága volt kérdéses.

Harcos, forró hangulatú összecsapást vívott az MKB Veszprém KC a Contstanta otthonában. A hazaiak rendkívüli akarattal játszottak, ám próbálkozásaik sokszor durvaságba mentek át. A két játékvezető végül nagyjából kézben tartotta a találkozót, melyen a vendégek ereje fokozatosan kidomborodott és a találkozó végére egyértelműen riválisuk fölé nőttek.

Eden Hairi (másodedző): - Gratulálok a Veszprémnek, a vendégek jól kezdtek és remek védekezéssel állították meg az akcióinkat. Tudtuk, hogy remek csapat az MKB, de nagyon szerettünk volna nyerni.

Mocsai Lajos: - Örülök a sikernek, mert egy nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk. A jó játékerőt képviselő románok remekül szervezett hatos zónával álltak fel. Nagy erőfeszítésünkbe került feltörni az ellenállásukat.

Zarko Sesum: - Kemény, parázs mérkőzés volt, amelyen Marianért is játszottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!