Laci és Évike a városban

Veszprém - Új darabot mutattak be a hétvégén a Kabóca Bábszínházban Laci és a csúnya kislány címmel.

Deák Dóra

A történet szerint van egy város, amelyben lakik egy nagyon gyáva fiú, Laci (Fige Tamás) és egy csúnya kislány, Évike (Tamás Erzsébet), aki sem fésülködni, sem mosakodni nem szeret. Évike a foci megszállottja, egyetlen barátja a labdája, valamint az erdő lakói, mint a Kakukk és a Katica.

Egy nap ellopják a lány labdáját, és ekkor találkozik össze a Sünnel. Lacit az Oroszlán látogatja meg, aki segít a fiút bátorrá és erőssé tenni. A kérdés csak az, végül mi is történik a két gyermekkel. Marék Veronika meséiből a darabot Tamás Erzsébet alkalmazta színpadra Fige Tamás, Pirisi Ákos és Szoszó segítségével.

A mesék írója, Marék Veronika elmondta, hogy nagyon tetszett neki a bábelőadás, amely két meséjét, a Laci és az oroszlánt, valamint a Csúnya lányt dolgozta fel.

- Unom, ha ugyanazt játsszák el, ami a mesekönyvben van, a Kabóca színészei azonban merészen nyúltak a dologhoz. Érdekes volt látni, ahogy összehozták a két mesét, és ahogy bábszínházra alkalmazták őket  - vélekedett az írónő, aki gyönyörűnek találta a két fél gömbből álló díszletet, amely egyszer városként, másszor erdőként funkcionált.

A rendkívül kreatív és ötletes díszlet Benkő Krisztina, Bodó Kata és Kerekes Péter érdeme, az írónő által szenzációsnak mondott világításért, fényekért pedig Nagy Dávidnak és Pirisi Ákosnak jár dicséret. Marék Veronika kiemelte, a színészek nagyon szépen mozgatták a bábokat, észre sem lehetett venni, hogy csupán két színész eleveníti meg a szereplőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!