Látszatra valódi, valójában hamis

Veszprém - A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) "Hamis ígéretek, valódi veszélyek" címmel kiállítást nyit a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konferenciatermében.

Tremmer Tamás

E kiállítást tavaly decemberben a Magyar Szabadalmi Hivatal épületében mutatták be. Idén a HENT több nagyvárosba is elviszi a rendezvényt, amely március 31-én és április 1-jén vidéken elsőként Veszprémben lesz látható.

A kiállítás célja, hogy megismertesse az érdeklődőkkel a hamisítás veszélyeit és a hamis tárgyak használatával járó kockázatot. Az ingyen látogatható tárlat bemutatja, hogy hol, milyen hamisítványokkal kerülhetünk kapcsolatba. A tárgyak közt gyúlékony vagy épp működésképtelen elektronikai termékek, használhatatlanul gyenge minőségű ruhaneműk, egészségkárosító anyagokat tartalmazó gyógyszerek, biztonsági előírásoknak nem megfelelő gyermekjátékok, kétes összetételű és minőségű kozmetikai szerek adnak képet a hamisításokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!