Magyar-orosz - Hiddink szépen búcsúzna

Telki - Szép búcsúra készül a magyarok elleni, szerdai barátságos mérkőzésen Guus Hiddink, az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután ez lesz az utolsó találkozója a csapat kispadján.

MTI

"Jó kis mérkőzésre számítok és szeretnék szépen búcsúzni" - nyilatkozott kedden, a telki edzőközpontban a 63 éves holland szakember, aki nyártól a török nemzeti együttes irányítását veszi majd át.

Korábban szóba került, hogy Hiddink a nyári, dél-afrikai világbajnokságon is "szóhoz jut", miután hírbe hozták az elefántcsontparti válogatottal, ám ezt ő cáfolta: "Júliusig szól a szerződésem az orosz szövetséggel, tehát nem tudnék átvenni egy másik csapatot."

Hiddink annak ellenére eredményes időszakot zárt az orosz válogatottal, hogy nem jutottak ki a vb-re, miután a szlovénok elleni pótselejtezős párharcot elbukták.

"Rendkívül sok szép közös emlékünk van, gyönyörű négy év volt." - fogalmazott.

A tréner irányításával Arsavinék legnagyobb eredménye az volt, hogy a 2008-as osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon bronzérmesek lettek, a negyeddöntőben éppen Hiddink honfitársait győzték le.

A holland szakember a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában "összefutott" Erwin Koemannal, a magyarok szövetségi kapitányával. A két honfitárs barátként üdvözölte egymást, majd egy kép erejéig pózoltak a fotósoknak.

Hiddink 18 órától edzést vezényel tanítványainak Telkiben, a magyarok elleni mérkőzésre szerdán 19:30 órától, Győrben kerül sor.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!