Minőségi döntés - Laluska minél előbb szeretne beilleszkedni

Veszprém - Kétéves szerződést írt alá nemrég a veszprémi kézilabda-egyesülettel Laluska Balázs. A válogatott átlövő a szlovén Cimos Kopertől nyáron érkezik a királynék városába, ahol szeretne szép sikerek részese lenni.

zaol.hu

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, egyéves szlovéniai légióskodás után a következő idénytől az MKB Veszprém KC-nál folytatja pályafutását Laluska Balázs. A korábban Spanyolországban és a Pick Szegednél szereplő 28 esztendős balkezes átlövő nyáron érkezik az együtteshez.
 
- A hírek szerint több kérőd is akadt. Miért  éppen a Veszprémre esett a választás?

- Szó volt róla, hogy maradok Koperben, erről tárgyaltunk is a szlovénekkel, máshonnan is hívtak, de végül az MKB ajánlatát választottam. A Veszprém mellett elsősorban a minőség szól, a gárda egy remek Bajnokok Ligája-csapat, amely ebben a szezonban még a legjobb négy közé is nagy eséllyel pályázik.
 
- Gondolom, a hazatérés is szerepet játszott a döntésben.

- Több évig játszottam külföldön, így nem jöttem volna zavarba az újabb légióskodástól. Persze egyáltalán nem hátrány, hogy a hazajában szerepelhet az ember.
 
- Kicsit még korai a kérdés, de biztosan gondolkodtál már rajta: milyen várakozásokkal tekintesz az első veszprémi szezonod elé?

- Szeretném a lehető legtöbbet kihozni magamból. Nyáron költözünk a városba a feleségemmel és a két gyermekemmel, az első  fázisban a beilleszkedés lesz a legfontosabb. Szerintem nem vesz majd sok időt igénybe, hiszen több játékost is már korábban jól megismertem.
 
- Kikkel vagy közvetlenebb kapcsolatban?

- Iváncsik Gergővel gyerekorunk óta együtt játszottunk a különböző korosztályú utánpótlás-válogatottakban. Sokakkal a felnőtt nemzeti csapatban szerepeltem egy együttesben, Nikola Eklemovicot pedig még Szegedről ismerem, de a többiekkel is majdnem mind találkoztam már ellenfélként.

- Aprópó Szeged. Elképzelted már, milyen lesz a Pick ellen pályára lépni?

- Félig-meddig már átfutott az agyamon, de komolyabban még nem gondoltam bele. Bizonyára különös izgalom tölt majd el, amikor a Szeged otthonában szereplünk, de profi játékosként ezt természetesen ki kell zárnom magamból.
 
- Csoknyai Istvánt a válogatottból már jól ismered, Mocsai Lajos viszont még nem volt az edződ.

- Így van, Mocsai Lajossal még nem dolgoztam együtt, viszont hallottam, hogy milyen nagyszerű szakember. Bízom benne, hogy a keze alatt kiteljesedik a játékom, be tudok illeszkedni a csapatba és jó teljesítménnyel bizonyítok. Pozitív érzésekkel, siker- élmények reményében várom a veszprémi munkát.

 

Hazai és nemzetközi rutin birtokában

Laluska Balázs Szegeden született 1981. június 20-án. A Tisza Volán SC-ben kezdett el kézilabdázni, majd a Pick Szegedben mutatkozott be az első osztályban a pontosan két méter magas játékos. A válogatottban 2000. október 26-án mutatkozott be először, amikor Bécsben az osztrákok 27:26-ra legyőzték a magyar együttest.

Kedvenc itala az ásványvíz, étele a pulykamell, és a U2 zenéjét hallgatja a legszívesebben. A szegedi és a szlovén csapat mellett a spanyol Ademar León együttesében is pályára lépett már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!