Összehangoltan a fiatalokért

Veszprém - A jövőben jobban összehangolja a munkáját a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület és a megyei jogú város családsegítő szolgálata.

Győrffy Árpád

Erről az egyesület múlt pénteki közgyűlése előtt írt alá együttműködési megállapodást Molnár F. Roland elnök Horváthné Kecskés Diánával, a veszprémi családsegítő szolgálat vezetőjével. A szerződés szerint az intézmény szakmai segítséget nyújt az egyesületnek a rászoruló fiatalok érdekében végzett munkához, hirdeti az egyesület programjait, a vele kapcsolatba kerülő hátrányos helyzetű fiataloknak információt ad az egyesületről. A másik oldalról az egyesület  lehetőségei szerint segíti az intézmény munkáját és támogatást biztosít a családsegítő szolgálat szerint arra érdemes hátrányos helyzetű fiataloknak.

A mintegy 30 tagú, sok pártoló taggal is rendelkező egyesület eddigi munkájáról Molnár F. Roland többek között elmondta, hogy két alkalommal megszervezték a Segítsünk, ahol csak tudunk fesztivált, jótékonysági bált rendeztek, a támogatásokból és a programoknak köszönhetően befolyt pénzekből támogatást adtak hátrányos helyzetű diákoknak, óvodásoknak, Mariazellbe, Prágába vitték kirándulni őket.

Molnár F. Roland elmondta, hogy a támogatásokhoz elsősorban  az egyesület munkájából, programjaiból szeretnének forrásokat biztosítani. Ennek érdekében  további szervezetekkel, köztük a Pannon Egyetemmel szeretnének együttműködési megállapodást kötni, és továbbra is megrendezik hagyományos programjaikat. Az idén a fesztivál egynapos lesz, de a cím és lényeg marad: Segítsünk, ahol csak tudunk, jótékonysági rendezvény, május 22-i sport- és környezetvédelmi nap, a jótékonysági bál és a szintén jótékonysági célú batyus szilveszteri bál. Dr. Strenner Zoltán, a megyei jogú város  bizottsági elnöke nagyon eredményesnek és példaértékűnek minősítette az egyesület kétéves tevékenységét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!