Sikeres pályázat - Megújult a szenvedélybetegek nappali ellátó intézménye

Veszprém - Civil szervezetként sikeresen vett részt az Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesület uniós pályázaton és nyert kilencmillió forintot, ennek eredményeként megújult az általuk működtetett szenvedélybetegek nappali ellátó intézménye.

Varga Domokos Péter

Veszprém  megyei jogú város alpolgármestere méltatta így szerdán a projektzáró ünnepélyen a fejlesztést. Porga Gyula felidézte, a civil szervezet a várossal kötött megállapodás értelmében önkormányzati feladatot lát el, működése során folyamatosan fejleszti az általuk használt létesítményt.

Örömét fejezte ki a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke amiatt, hogy Veszprémben a látványos beruházások mellett nagy gondot fordítanak a szociális ellátórendszer fejlesztésére is. Ezek az intézmények pótolhatatlanok a társadalom számára - fogalmazott Pál Béla.

Közel tíz éve látja el önzetlenül egyesületük a szenvedélybetegek gondozását, úgymond három az egyben szolgáltatást biztosítva: megoldják a járóbeteg-ellátást, működtetik a nappali ellátást, valamint éjszakai menedékhelyet is nyújtanak - mondta el tevékenységükről dr. Virányi Judit elnök.

 

Naponta 100-110 alkohol-, drog- és játékfüggő beteg ellátását oldja meg az Alkohol Drogsegély Ambulancia Egyesület. Létesítményeikben szakszerű orvosi és pszichiátriai ellátást, kulturált tartózkodási, mosási, mosakodási és étkezési lehetőséget biztosítanak a rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!