Szülinapi játszóház a Hársfa óvodában

Veszprém - Hatvan éves évfordulóját ünnepelte csütörtökön a Hársfa óvoda. A jubileumi gálaműsor előtt játszóházat adtak át az intézményben.

Deák Dóra

A Bóbita körzet Hársfa Tagóvodája 1950 szeptemberében nyitotta meg kapuit a gyermekek előtt, amely intézmény öt éve már zöld óvodaként működik.

Némedi Lajos képviselő, az oktatási és ifjúsági bizottság elnöke a jubileumi születésnap alkalmából játszóházat adott át a jelenleg hat csoportos, sószobával és tornaszobával is rendelkező óvodában, amelyet saját képviselői keretéből finaszírozott, immár második alkalommal.

Hegyiné Horváth Éva óvodavezető elmondta, hogy az ötszázezer forint értékű játszóház galériaként növeli a legkisebbek csoportszobájának méretét. A kiscsoportos lányok itt babakonyha segítségével süthetnek-főzhetnek, babázhatnak, míg a fiúk színes szőnyegen játszhatnak autóikkal.

A jubileumi ünnepség alkalmából gálaműsort is rendeztek a Hemóban, ahol az óvoda legrégebbi dolgozói emléklapot vehettek át.

A műsor első részében a jelenlegi ovisok léptek színpadra, a legkisebbek néptáncoltak, míg a nagyobbak énekeltek, szavaltak, mesét mondtak, kisebb, vidám történetet adtak elő óvodapedagógusaik segítségével.

A gálaműsor második felében pedig a régi óvodások jutottak főszerephez, ők szórakoztatták a közönséget tánccal, hangszeres játékkal vagy épp mesemondással. Az egykori óvodások között általános iskolás és gimnazista diákok is szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!