Bemutatták az új Pannónia motort

Várpalota - Három évnyi fejlesztést követően kedden bemutatták a sajtónak az új Pannónia motorkerékpár prototípusát.

Kiss Nikolett

Mérföldkőnek titulálta a kétkerekű bemutatásának napját Mázló Imre, a Magyar Motorkerékpár Kft. ügyvezetője a Thury-vár udvarán tartott sajtóeseményen.

Elhangzott, a 400 ccm-es, 49 lóerős motorblokkal rendelkező Pannóniát élesben is tesztelték már, versenypályákon mintegy kétezer kilométert megtett már a magyar tervezők által megálmodott gép.

A hivatalos bemutatón Kurucz György és Reisz János, az 1956-os franciaországi Bol D’Or verseny kategóriagyőztes motorversenyzői leplezték le, s indították be az új Pannóniát, amelynek első modellje a tervek szerint limitált szériában, mindössze 55 példányban készül majd el. Azért ennyi, mert 2011-ben lesz épp 55 éve annak, hogy a Pannónia nyergében győzelmet aratott Franciaországban az említett két magyar versenyző.

A Thury-várban ott volt Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző is, akit elkísért Várpalotára menedzsere, Stefano Favaro, valamint Franco Moro, a futómű fejlesztésében részt vállaló Moto Racing főmérnöke is.

Mázló Imre ügyvezető elmondta, a kétkerekű először a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz kerül bevizsgálásra, ezt követően érdemes sorozatgyártásról beszélni.

A tájékoztatón kiderült az is, a most bemutatott gép mellett a cég tervei között szerepel további hat-nyolc típus, például enduro fejlesztése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!