Legyen hozzá közöd! - Felelősséget vállalnak az önkéntes fiatalok

Megyei körkép - Megyénk több településének önkéntes fiataljai, civil szervezetei, baráti társaságai is bekapcsolódtak az Önkéntes fiatalok napja rendezvényébe.

Balla Emőke

A KÖZÖD! Önkéntes fiatalok napját hatodik éve koordinálja a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA), melynek hitvallása, hogy a demokratikus értékek és a hozzájuk kapcsolódó magatartásformák tapasztalati tanulás útján is elsajátíthatók. A szombati programhoz csatlakozó közösségek fejlesztették, építették, szépítették környezetüket, köztereket tisztítottak, szemetet szedtek, virágot ültettek, játszóházat, kulturális programokat szerveztek, ifjúsági klubot festettek. A résztvevők hisznek benne, hogy a közös munka erősíti az önkéntesek együttműködését is.

Az önkéntes fiatalok megyénk több településén szorgoskodtak: Veszprémben, Sümegprágán, Békáson, Karakószörcsökön, Paloznakon és Dudaron, tájékoztatott Tromposch Ágnes, a DIA regionális koordinátora. A Paloznaki Ifjúsági Szervezet a klubszoba rendbehozatalát tűzte célul, a karakószörcsökiek, békásiak, sümegprágaiak és a dudariak tavaszi nagytakarítást terveztek, szemetet szedtek, településüket szépítették.

Veszprémben, a hittudományi főiskola MindNYÁJan Baráti Közössége az iskola melletti park rendbetételét vállalta, a Jendrassik-Venesz Középiskola tanulói összegyűjtötték a Veszprém-Kádárta közötti kerékpárút melletti szemetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!