Negyeddöntős az MKB Veszprém

Veszprém - Bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé az MKB Veszprém KC. A bakonyiak az idegenbeli siker után, szombaton hazai pályán is jobbnak bizonyultak a román Constantánál. A negyeddöntő sorsolását kedden tartják.

Horváth Gábor

MKB-Constanta 27:26 (14:9)

Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Kaschütz, Reisinger (osztrák).

MKB Veszprém KC: Peric - Iváncsik T. 1, SESUM 4, EKLEMOVIC 4, Sulic 3, Terzic 2, IVÁNCSIK G. 3. Csere: Lusnyikov, Lapcevic, PEREZ 6, Gulyás 1, Korazija 2, Vujin 1 (1), Vilovski. Edző: Mocsai Lajos.

HCM Constanta: POPESCU - TOMA 9 (5), Mocanu 2, Muresan 2, Simic, Adzic, Buricea 1. Csere: Stanescu (kapus), CSEPREGHI 5, Nicolae, Pavlovic 1, Sadoveac, Dimache 4, Sabou 2. Edző: Zoran Kurtes.

Kiállítások: 10, illetve 2 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/5.

A BL-nyolcaddöntő második fordulójában rendezett mérkőzésen a vendégeknél sérülés miatt nem léphetett pályára a veszprémi nevelésű beállós, Schuch Timuzsin.

A múlt héten Romániában 27:23-ra nyerő Veszprém kedvező helyzetből várhatta a visszavágót.

Ellentmondást nem tűrő tempóban kezdett az MKB, amely gyorsan megnyugtató előnyt szerzett. A hazaiak lecsaptak minden hibára és az Iváncsik testvérek gyorsaságát kihasználva könnyedén növelték a különbséget (7. perc: 5:2). A Constanta az első húsz percben mindössze három találatig jutott, ám a félidő hajrájára alaposan összekapta magát.

Talán kicsit megnyugodott a Veszprém, talán a románok javultak fel, talán mindkettő, kiegyenlítetté vált a játék képe. A 45. percben még 22:15-re vezetett az MKB, ám a végén több technikai hibát is vétett az alakulat.

Rendeztek már izgalmasabb és színvonalasabb mérkőzést is az arénában, ám a lényeg, a veszprémi továbbjutás egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Az MKB kiemeltként (korábbi csoportelsőt nem kaphat) várhatja a negyeddöntő keddi sorsolását, ahol a Hamburgot, a Csehovszki Medvegyit, a Barcelonát, vagy a Löwen-Valladolid páros egyikét húzhatják következő ellenfeléül.

Mocsai Lajos: - Gratulálok a csapatnak. A gyengébb hajrá ellenére természetesen örülök a továbbjutásnak. Az első tizenhét percben remek kézilabdát játszottunk, a folytatásban keményebben védekezett az ellenfél, mi pedig több technikai hibát követtünk el. Nem azt a teljesítményt hoztuk, amit tudunk. De Európa legjobb nyolc csapata közé kerültünk, így csak büszkék lehetünk.

Eden Hairi, másodedző: - Nem voltak nagy reményeink. Természetes volt számunkra, hogy a Veszprém a favorit. A párharc remek tapasztalatszerzés volt számunkra. Őszintén kívánjuk az MKB-nak, hogy minél tovább jusson el a sorozatban. Amikor legutóbb a Kiellel küzdöttünk és eredményes folytatást kívántunk a németeknek, megnyerték a Bajnokok Ligáját.

Marko Vujin: - Gratulálok a Constantának, korrekt játékot nyújtott. Gratulálok a mi csapatunknak is. Az első 15 percben jól játszottunk, aztán visszaestünk. A legfontosabb, hogy bekerültünk a negyeddöntőbe. Nehéz négy hónap van mögöttem, keményen dolgoztam, örülök, hogy ismét pályára léphetek. Nemsokára száz százalékos leszek.

Darko Pavlovic: - Tudtuk, hogy nagyon erős a Veszprém. Örülünk, hogy velük játszhattunk, további sok sikert kívánunk nekik.

További eredmények:
HSV Hamburg (német)-Kielce (lengyel) 27-30 (15-16)
Tj: Hamburg, 57-54-es összesítéssel
FC Barcelona (spanyol)-CO Zagreb (horvát) 36-33 (17-17)
Tj: Barcelona, kettős győzelemmel, 69-59-es összesítéssel
Montpellier (francia)-Kolding (dán) 28-23 (12-14)
Tj.: Montpellier, 54-49-es összesítéssel
Ciudad Real (spanyol)-Velenje (szlovén) 36-31 (18-15)
Tj.: Ciudad Real, kettős győzelemmel, 67-54-es összesítéssel

Csütörtökön játszották:
Csehovszki Medvegyi (orosz)-Ademar Leon (spanyol) 29-25 (15-14)
Tj.: Csehovszki Medvegyi, kettős győzelemmel, 66-61-es összesítéssel

A további program:
vasárnap:
Rhein-Neckar Löwen (német) - Valladolid (spanyol) 17:15 ó (az első mérkőzésen: 30-29)
THW Kiel (német)-FC Köbenhavn (dán) 19 ó (az első mérkőzésen: 33-31)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!