A Balatont ünnepelték (frissítve: fotókkal)

Balatonfűzfő - Első, hagyományteremtő alkalommal rendezték meg a Balaton ünnepét a településen; a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület egésznapos programot szervezett, igaz a hűvös, esős időjárás keresztül húzta számításaikat, hiszen a Föveny strand helyett a rendezvényt a közösségi házban tartották meg. A szervezők délelőtt gyermekprogramokkal várták az érdeklődőket, a helyi művészeti iskolások léptek fel, illetve többek között a litéri Zöldág és Szárazág néptáncegyüttesek.

Halmos György

Az ünnep egyik fő eseménye a helyi, kenesei és fűzfői iskolások számára meghirdetett rajzverseny eredményhirdetése volt. Három kategóriában adtak át díjakat, a legkisebbek között Dömsödi Gergő (Litér, első osztályos), a második kategóriában Galambosi Petra (Balatonfűzfő, harmadik osztályos), míg a harmadikban Stallinger Linda (Balatonkenese, hetedik osztályos) lett az első helyezett a zsűri döntése alapján, míg Tánczos Tímea (Balatonfűzfő, második osztály) különdíjas lett.

A hagyományteremtő ünnepség résztvevői közösen elénekelték a Széles a Balaton vize című népdalt is. A fűzfői és szombaton több Balaton-parti településen egyidőben megtartott rendezvény a balatonboglári általános iskolások által kezdeményezett Karnyújtásnyi Balaton program része lett volna, aminek lényege, hogy a tavat szeretők, azért tenni akarók kézen fogva körbe állják a Balatont élőláncot alkotva, ami egyébként egy Guinness rekordkísérlet lett volna, azonban ez nem sikerült, mert több település nem jelzett vissza a szervezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!