Árvízre hadgyakorlat

Kádárta - A talajvízzel és a közelben dübörgő vonat hangjával már megbarátkoztak a Kőalja utca lakói. A közelben zajló hadgyakorlat azonban már kiverte náluk a biztosítékot.

Sikos Gábor

Szépen, békésen tűri mindenki ezt a helyzetet, amit a természet okozott, de az már sok, amikor rájönnek ezek a plussz dolgok.

- Engem például rendkívül érzékenyen érint, amikor remeg a fejem felett a tető, amikor elrepülnek fölöttünk a gyakorlatozó repülőgépek. Olyan mintha földrengés volna. Itt van nekünk a vasút is, már az is óriási rezgést okoz.

Senki nem hiszi el, hogy itt mennyire ki vannak lazulva a házak az alapjai - állítja Petrik János, aki több szomszédjához hasonlóan napok óta szivattyúzza pincéjéből a talajvizet, kevés eredménnyel.

Petrik úr elmondta, attól fél, hogy a hadgyakorlaton történő robbanások komoly kárt tehetnek otthonában. Ezért próbált szólni a hadseregnek, de kísérlete nem talált meghallgatásra.

Hogy ha tudják, hogy itt milyen rossz helyzet van az esőzések miatt, akkor hiába van betervezve a gyakorlat, le kellett volna állítaniuk. Nagyon szivesen vettem volna, ha segítettek volna, amikor bajba voltunk. Nem lövöldözni kéne ilyenkor! - mondja elkeseredetten miközben több szomszédhoz is becsöngetünk, akik mind egyetértenek a felháborodott Petrik János szavaival.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!