Javaslatokat várnak kitüntetésekre

Veszprém - A megyei önkormányzat minden évben kitüntetések adományozásával ismeri el a különböző területeken kiváló munkát végző, a térség szempontjából is jelentős eredményeket elérő személyek, szervezetek munkáját. A kitüntetések adományozásáról a közgyűlés és a szakmai bizottságok hoznak döntést, amihez a javaslatokat szívesen fogadják bárkitől.

Győrffy Árpád

Évente legfeljebb öten nyerhetik el a 19 éve alapított Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetést, amit minden évben december 15-én, a közgyűlés 1990-es megalakulásának emléket állító ünnepi ülésen adnak át. A kitüntetés azoknak a személyeknek, szervezeteknek adható, akik, amelyek kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a megye fejlődése, gyarapodása, hírnevének öregbítése érdekében. Az Érdemrend posztumusz adományozására nincs lehetőség. A díjra érdemesnek tartottak nevét, lakcímét, munkahelyét, munkakörét, a szakmai életutat bemutató részletes indoklást tartalmazó javaslatokat június 30-ig várják a közgyűlés hivatalában.

A közgyűlés bizottságai a működési területükön dolgozók tevékenységét ismerik el a minden évben október 23-án átadott szakmai díjakkal. Kettő-öt kitüntetést adnak a turizmus, a közművelődés, a gyermekvédelem, a közigazgatás, a sport, a szociális munka, a közoktatás és az egészségügy területén jelentős eredményt felmutató személyeknek, szervezeteknek. A díjak odaítélésére szeptember 8-ig lehet javaslatot tenni a megyei érdemrendnél vázolt tartalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!