MKB: Nagy jön, Sesum nem hosszabbít

Veszprém - Története tizennyolcadik bajnoki trófeáját szerezte meg a veszprémi kézilabdacsapat, amely könnyedén győzte le hazai pályán a Szegedet vasárnap a finálé harmadik mérkőzésén. A Pick kevés ellenállást tudott kifejteni, a címvédő olykor parádézott.

Horváth Gábor

 MKB - Pick 40:28 (22:12)

Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.

MKB Veszprém KC: PERIC – Iváncsik T. 3, SULIC 6, Lapcevic 1, LUSNYIKOV, TERZIC 6 (1), IVÁNCSIK G. 5. Csere: Fazekas (kapus), EKLEMOVIC 3, Vujin 6 (1), Perez 3, Vilovski 3, Sesum 3, Gulyás 1. Edző: Mocsai Lajos.

Pick Szeged: Marjanac – Stranovsky 2, Andjelkovic 3, Zubai 2, Herbert 3, Osmajic 4, ZVIZEJ 8 (1). Csere: Liszkai (kapus), Nenadic 2, Vadkerti, Lele 1 (1), Vancsics 2, Simon 1. Edző: Dragan Djukic.

Kiállítások: 10, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2.

A bajnoki finálé harmadik mérkőzésén a harmadik sikerére készült az MKB Veszprém KC, amely a nyitányon könnyedén nyert az arénában, a múlt héten pedig egygólos győzelmet aratott a Szeged otthonában. Felfokozott hangulat fogadta a pályára lépő csapatokat, a csarnok csordultig telt, ami nem csoda, a szurkolók bajnokavatásra készültek. A mérkőzés előtt kihirdették a 2009/2010-es szezon all star csapatát, amelynek minden posztjára veszprémi játékos került.

Cseh László úszó olimpikon kezdődobása után Sulic szerzett vezetést a hazaiaknak, Zvizej duplával válaszolt, ám nem sokkal később ismét a Veszprémnél volt az előny, 5. perc: 3:2. Az iram nem volt öldöklő, s néhány támadásban elkövetett technikai hibát követően fordított a Szeged (3:4). Azonban a vendégek is pontatlanul játszottak, Peric olvasta a lövéseket, már ha eljutottak egyáltalán a kapujáig. A 10. percben Iváncsik Tamás 7:4-re alakította az állást, amire Dragan Djukic időkéréssel válaszolt.

Nenadic beállításával javult valamelyest a szegediek támadójátéka, a 16. percre – mínusz négyről - egy gólra (10:9) zárkózott fel a piros mezes alakulat. Mocsai Lajos is időt kért és a válasz nem maradt el, három perc alatt visszaállította a különbséget az MKB, amely a félidő hajrájában jóval hatékonyabban kézilabdázott. A védekezés összeállt, támadásban pedig a Perez, Eklemovic, Sesum trió vitte a prímet, 26. perc: 18:11. Ami a másik oldal illeti: a két kezdőátlövőjét, Krivokapicot és a Katzirzot is nélkülöző Szegednél „megállt a tudomány”. Egyedül Zvizej tartotta a frontot a vendégeknél, azonban az ő góljai (hétnél járt ekkor) sem tudták megakadályozni azt, hogy tízre hízzon a hazai előny.

A szünetben ünnepélyesen köszöntötték az MKB alsóörsi utánpótlásbázisának és a klub serdülő együttesének országos bajnoki címet szerzett játékosait.

A folytatásban nem változott a játék képe, a vendégek képtelenek voltak új erőket mozgósítani, a bakonyi csapat pedig tovább termelte a gólokat, 36. perc: 26:14. A veszprémi fölény olyan nyomasztó volt, hogy még a mindig mosolyogó Dragan Djukic is hervadt tekintettel nézte a kispad elől az eseményeket. A közönség magát szórakoztatta, Hajra Szeged! - harsogta a veszprémi B közép, gondolván az övéiknek nincs már annyira szüksége a támogatásra. Nem is nagyon volt, hiszen szinte minden hazai lövés utat talált Marjanac kapujába, 45. perc: 31:18.

Az utolsó tíz percet tizenhatgólos előnnyel kezdte a címvédő, ám a végére kiengedett a gárda, s így a Szeged csökkenteni tudta a különbséget.

Összességében egy pillanatig sem forgott veszélyben az MKB újabb győzelme. A veszprémiek egymás után második idényüket teljesítették hibátlanul.

Nyilatkozatok

Mocsai Lajos: - Sokat dolgoztunk ebben az évben ezért a napért. Nagyon boldog vagyok, hogy 18. bajnoki címét szerezve felnőttkorba lépett a klub. Gratulálok azoknak az embereknek, akik erre az egyesületre tették fel az életüket. Büszke vagyok a játékosaimra, s arra, hogy második alkalommal nyertük meg veretlenül a bajnokságot. Természetesen tisztelettel adózom fantasztikus közönségüknek is.

Dejan Peric: - Nehéz szezonon vagyunk túl. Mindenki nagyon elszántan készült erre a mérkőzésre, nagyon örülök, hogy már második alkalommal maradtunk veretlenek. Gratulálok mindenkinek, aki ezért a klubért dolgozik.

Gulyás Péter: - Nagyon boldog vagyok. A vártnál könnyebben nyertünk, igaz, a szegediek két átlövőjüket is kénytelek voltak nélkülözni. Úgy gondolom, tisztességesen helytálltak, gratulálok nekik is.

Fazekas Nándor: - Azt terveztük, hogy megpróbálunk már a meccs elején nagyobb különbséget kialakítani azért, hogy ne alakuljon olyan szorosan, mit az előző találkozó. Sikerült, s úgy érzem, hogy a közönséget is remekül kiszolgáltuk. Mi is nagyon jól éreztük magunkat a pályán.

Liszkai Szilveszter: - Több hiányzónk volt, így nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, mint Szegeden. Gratulálok a Veszprémnek! A jövőmmel kapcsoltban egyelőre nem tudok mondani semmit, május 31-éig kiderül, hogy melyik csapatban folytatom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!