Rendészeti képzés lesz a Táncsicsban

Veszprém - Rendészeti tantervű felmenő rendszerű középiskolai osztály indul a Táncsics Mihály szakközépiskolában a 2011-2012-es tanévtől, az erről szóló dokumentumot szerdán ünnepélyes keretek között írták alá.

Halmos György

A megállapodást Debreczenyi János Veszprém polgármestere, Körmendi István, az oktatási intézmény igazgatója, Csizmadia Gábor ezredes, a megyei főkapitányság rendészeti igazgatója, valamint dr. Giczi Róbert ezredes, veszprémi kapitány látta el kézjegyével.

Debreczenyi János azon reményének adott hangot, hogy a képzés felkelti a fiatalok érdeklődését a cseppet sem könnyű hivatás iránt. Hozzátette, hogy a rendészeti szakképzés segíthet enyhíteni a rendőrség létszámgondjait, nem utolsósorban pedig a fiatalok a rendészeti szakközépiskola elvégzése után visszakerülhetnek arra a településre, ahonnan származnak.

A rendőri vezetők szintén azt hangsúlyozták, hogy a létszámgondokkal küszködő rendőrség problémáinak egyik megoldása lehet az egyre több helyen induló rendészeti képzés.

Az érettségi után a diákoknak el kell végezniük a rendészeti szakközépiskolát, azonban előnnyel indulnak azok, akik előtte ilyen jellegű képzésbenvesznek részt.  Azok is hasznát vehetik a magánéletben ennek a képzésnek, akik nem a rendészeti pályát választják, hanem más polgári foglalkozást - tette hozzá Csizmadia Gábor.

Az intézmény igazgatója arról beszélt, hogy a rendészeti képzés indítása tulajdonképpen egy szerencsés találkozás, hiszen az iskola képzési palettáját szélesíti, illetve vonzó alternatívát jelent a fiatalok számára.

Körmendi István elmondta, hogy terveik szerint 32-35 fős osztályt indítanak majd, ez azonban a jelentkezéstől függ. 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!