Százezrek áram nélkül! Küzd az E.ON az elemekkel

Megyei körkép - Küzd az E.ON az elemekkel, de néha alulmarad: a víz, a sár fogjul ejti a szerelőket, a szél újra leszaggatja a megjavított vezetékeket. A legrosszabb helyzet Veszprém megyében van.

Németh F. Bernadett

Minderről Egyházi Nikoletta, az E.ON győri szóvívője tájékoztatta a Naplót. Elmondta: a szerelők és a szerződött alvállalkozók egész hétvégén teljes létszámban dolgoztak a vihar okozta üzemzavarok elhárításán.

A  Dunántúlon összesen 780 szerelő dolgozik folyamatosan a hibák javításán. A társaság a rendkívüli időjárási körülmények miatt a hétvégére megerősített ügyeletet rendelt el és ahol arra szükség volt, szerelőket csoportosított át a vihar által leginkább sújtott régiókba. Ez elsősorban Veszprém megyét érinti.

Az E.ON szorosan együttműködött a katasztrófavédelem és a tűzoltóság munkatársaival és tevékenységéről vasárnap délután óta rendszeresen tájékoztatja a Magyar Energiahivatalt. Az E.ON régióvezetői felvették a kapcsolatot az érintett települések polgármestereivel, hogy személyesen tájékoztassák őket a hibaelhárításról. 

Vasárnapra virradó éjszaka több mint százezer fogyasztónál nem volt áram a Dunántúlon, estére azonban a társaság szerelőinek sikerült kijavítaniuk a hibákat, s csak néhány száz üzemzavar által sújtott fogyasztási hely maradt áram nélkül éjszakára. Ezeken a helyeken (például a Balaton- és Veszprém környékén) a külső körülmények (kitört fák, kidőlt oszlopok, elázott transzformátorok, a felázott talaj) és az erős szél akadályozták a szerelők munkáját.

Hétfő hajnalra a viharos szél miatt a Dunántúlon újabb 40 vonalon lépett fel üzemzavar, mely hétfő reggel összességében mintegy ötvenezer háztartást érintett.

Az esetek többségét a vezetékre dőlő fák okozták, a felázott talaj és a viharos szél miatt ugyanis egyre több fa esik a vezetékekre. A leginkább érintett régiók: Veszprém, Kaposvár, Tatabánya és Székesfehérvár.

A Balatonnál több helyen az árvíz miatt a veszély megelőzése érdekében kellett kikapcsolni a szolgáltatást. Bár a hibaelhárítás folyamatos, a viharos szél miatt újabb és újabb üzemzavarok lépnek fel. A meteorológiai előrejelzések szerint a viharos időjárás még a holnap is folytatódik, ezért az E.ON-nál keddig érvényben marad a fokozott készenlét.

Az E.ON mindent megtesz a hibák elhárításáért és szorosan együttműködik a katasztrófavédelemmel a szolgáltatás mielőbbi helyreállítása érdekében. A társaság ezúton is szeretné megköszöni az érintett fogyasztók türelmét - közölte Egyházi Nikoletta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!