Adomány a megyéből a bajbajutottaknak (frissítve: rengeteg fotóval, videóval)

Sajóecseg - Négy kisteherautóval, csaknem hét tonnányi árut szállítottak litéri vállalkozók és önkéntesek pénteken délelőtt az árvíz sújtotta borsodi területekre, így például Sajóecsegre és Boldvára.

Halmos György

A litéri önkormányzat, magánszemélyek, a nyugdíjasklub tagai, vállakozók, illetve megyei adományozók főleg tartós élelmiszert, fertőtlenítőszereket, ruházatot küldtek a bajbajutott családoknak.

Sajóecsegen és Boldván még jól kivehetőek a pusztítás nyomai, bár a víz már több napja lakóházakat nem fenyeget.

A védekezés során felhasznált homokzsákok még mindig az út mellett vannak, több településen, mint például Boldván hétszáz embert nem tudtak még visszatelepíteni a házába.

Csabai Gyula boldvai polgármestertől megtudtuk, hogy a múlt heti árvíz volt a második rövid időn belül, ami a települést sújtotta, első esetben 70, másodikban 130 ingatlanból kellett kiköltöztetni a lakókat, akiket jelenleg a sportcsarnokban, a tornateremben és a sportpálya öltözőjében tudtak elszállásolni. 

Molnár Oszkár megköszönte az eddigi adományokat. Edelény polgármestere a Napló munkatársának elmondta: tartós fogyasztási cikkekre, bútorokra lenne a legnagyobb szükség a településen.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!